22 juni 2018 - 3 min leestijd

Anteryon als eerste naar Brainport Industries Campus

Anteryon, producent van lenzen, lasers en andere optische systemen, zal vanaf 1 augustus dit jaar gaan beginnen met de verhuizing naar de Brainport Industries Campus (BIC). Het wordt daarmee de eerste onderneming die zijn intrek neemt op de Campus.

“We kijken er erg naar uit”, aldus Gert-Jan Bloks, CEO van Anteryon International. “Op BIC wordt een hele nieuwe hightech omgeving gecreëerd. BIC wordt hét centrum van de maakindustrie in Nederland. Door de interactie die daar ontstaat tussen de bedrijven til je samen het niveau omhoog. Ik verwacht er veel van qua impulsen voor innovatie, maar ook voor wat betreft de interactie met jong talent van de op de Campus aanwezige opleidingen.”

 

Militaire operatie

Anteryon huurt minimaal voor vijftien jaar ruimten ter grootte van zo’n 3.750 vierkante meter, inclusief een clean room van 1.850 vierkante meter en een tweelaags paviljoen van 800 vierkante meter. Het gehuurde wordt 31 juli opgeleverd, waarna twee weken later de verhuizing vanaf de Zwaanstraat in Eindhoven wordt afgerond. Een behoorlijke uitdaging, aldus Bloks. “Het betekent dat we zo’n 700 stuks machines en randapparatuur ontmantelen en op BIC weer opbouwen. Gelukkig krijgen we daar veel ondersteuning bij, onder andere van de leveranciers van de apparatuur. Het wordt een militaire operatie.” Vanaf half augustus zijn ook alle 160 medewerkers van Anteryon volledig over naar de Campus en moet de productie weer als vanouds lopen.

 

Trendsetter

“Het is een mooie omgeving om in te werken”, blikt Bloks vooruit. Met Brainport Industries Campus zijn we trendsetter in Europa. De internationale spotlights zijn op ons gericht.” Een visie die gedeeld wordt door Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed. “We zijn erg gelukkig met Anteryon als huurder. Het feit dat de gehele onderneming, inclusief productie- en R&D-faciliteiten, naar BIC komt, zien we als een onderstreping van het Campus concept.”

 

Over Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is 200 hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. Elk gebouw beschikt over gedeelde faciliteiten en kan telkens worden aangepast aan de veranderende eisen van gebruikers. Grenzen tussen bedrijven verdwijnen daardoor en dat maakt nieuwe samenwerkingsmodellen mogelijk. De ambitie is om de campus tot een internationale showcase te laten uitgroeien die de kracht van de toeleverketen in de regio versterkt. Brainport Industries Campus is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed namens VOF BIC en is een samenwerking met de gemeente Eindhoven, Brainport Industries, de provincie Noord-Brabant en De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden