15 augustus 2019 - 2 min leestijd

Apworks en Additive Industries produceren gecertificeerde 3D-geprinte onderdelen in serie

Apworks, gevestigd op het Airbus-hoofdkantoor in de buurt van München, was de eerste klant van Additive Industries en heeft het MetalFAB1 Beta-systeem inmiddels uitgebreid getest sinds de installatie in maart 2016. De partners hebben gezamenlijk besloten om nu over te gaan naar de volgende fase van industriële additieve productie: certificering en serie productie.

Apworks, een 100% dochteronderneming van Premium Aerotec en onderdeel van Airbus, richt zich in Taufkirchen op de ontwikkeling en productie van complexe en geavanceerde toepassingen voor niet-gereguleerde industrieën zoals automotive, robotica of tooling. De samenwerking voor de serieproductie van gecertificeerde applicaties voor de ruimtevaartindustrie zal dichter bij de werkelijke productie plaatsvinden in het nieuwe Additive Industries Process & Application Development Center op de ruimtevaartcampus in Filton, dicht bij Bristol.

Apworks’ CEO, Joachim Zettler, legde uit: “Wij geloven dat metaalprinten zal blijven evolueren naar een volwassen fabricagetechnologie en zal kunnen concurreren met conventionele processen zoals gieten, verspanen en poedermetallurgie. In de komende jaren verwachten we dat deze markt continu en snel zal groeien en vooral in de lucht- en ruimtevaartindustrie zullen nieuwe vliegtuigen en vliegtuigmotoren een aanzienlijk aantal onderdelen bevatten die met additive manufacturing worden vervaardigd.” Zijn collega Andreas Nick (CTO) voegde eraan toe: “In het Verenigd Koninkrijk zullen onze collega’s nauw samenwerken met het Additive Industries Process & Application Development-team aan verdere kwalificatie en certificering van luchtvaartonderdelen in op nikkel gebaseerde legeringen zoals Inconel 718.” Daan Kersten, CEO van Additive Industries concludeerde: “We zijn er trots op om onze reis van prototyping naar serieproductie voort te zetten met Apworks, onze eerste klant en een van de koplopers in onze branche.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden