29 mei 2019 - 1 min leestijd

ArcelorMittal verlaagt staalproductie in Europa

ArcelorMittal MT heeft aangekondigd dat het de staalproductie in Europa verder zal verminderen als gevolg van de zwakke vraag en de hoge importniveaus. De staalproducent, een van de grootste in Europa, zei dat het de primaire productie in zijn faciliteiten in Duinkerke, Frankrijk en Eisenhuettenstadt, Duitsland zal verlagen en de productie op zijn locatie in Bremen, Duitsland in het vierde kwartaal van dit jaar zal reduceren.

Eerder in mei zei ArcelorMittal al dat het de productie tijdelijk zou stilleggen op zijn locaties in Krakau, Polen en de productie in Asturië zou verminderen. De maatregel om de productie nog verder te verlagen volgt op de bekendmaking van zwakke kwartaalcijfers.

“Dit is opnieuw een moeilijke beslissing die we hebben genomen, maar gezien de zwakte in de markt, vinden we dat dit een verstandige manier van handelen is,” vertelde ArcelorMittal Europe Chief Executive Flat Products Geert van Poelvoorde. Hij voegde eraan toe dat dit een tijdelijke maatregel is totdat de marktomstandigheden verbeteren. “In de tussentijd blijven onze medewerkers onze hoogste prioriteit en doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de juiste sociale maatregelen worden getroffen om hen en hun families te ondersteunen in deze moeilijke tijd.”

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden