28 augustus 2020 - 2 min leestijd

Arwen Peters (Olmia Robotics): “Lidmaatschap FPT-Vimag is ‘good business karma”

Olmia Robotics, dat totaaloplossingen aanbiedt voor productie- en assemblagebedrijven die willen automatiseren, is eind vorig jaar lid geworden van FPT-Vimag. Arwen Peters van het bedrijf ziet meerwaarde in het netwerk van de brancheorganisatie, buiten de korting op de beursvloer van TechniShow. “Het is good business karma als je ergens samen voor staat.”

 

Arwen Peters, marketing manager bij Olmia Robotics, legt uit waarom ze lid zijn geworden. “Eind 2016 zijn we begonnen met het maken van cobot-applicaties en het verkopen ervan. Om de wereld dat te laten weten, zijn we op zo veel mogelijk beurzen gaan staan. Onder andere op de TechniShow. Dat bleek een van de belangrijkste beurzen.”

Ze verdiepte zich in de organisatie rond de TechniShow. Daarbij bleek dat van de diverse netwerken in de maakindustrie brancheorganisatie FPT-Vimag het beste paste. “We schurken tegen verschillende industrieën aan, vind ik. Zo bedienen we de volledige maakindustrie, maar ook de logistieke sector. En we lijken ook weer een beetje op een machinebouwer, terwijl we ons ook bezig houden met mechatronica. Onze diversiteit lijkt op die van de productietechnologie.”

Natuurlijk is de korting op meters TechniShow-beursvloer die leden van FPT-Vimag krijgen interessant voor Olmia Robotics. Maar Peters vindt kennis delen minimaal zo belangrijk. Peters: “Het is good business karma als je ergens samen voor staat. Ik denk dan ook dat we bij andere leden van FPT-Vimag lucratieve samenwerkingsverbanden gaan ontdekken.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden