12 maart 2020 - 4 min leestijd

ATS Applied Tech Systems kiest voor low-code platform

ATS Applied Tech Systems, een onafhankelijke IT-dienstverlener voor de maakindustrie, kiest voor het Thinkwise Platform om organisaties beter te kunnen helpen met het moderniseren van legacy-software en hun digitale transformatie. Met het low-code platform is ATS in staat om met minder developers veel sneller meer software voor hun klanten te realiseren.

ATS Applied Tech Systems is een van oorsprong Nederlands bedrijf, dat gespecialiseerd is in industriële automatisering, met kantoren in 25 landen. Het bedrijf realiseert hoofdzakelijk softwareoplossingen voor de maakindustrie, soms in combinatie met hardware. Om in te spelen op de toenemende vraag van klanten naar software op maat koos het bedrijf voor het Thinkwise Platform.

“Er is tekort aan goede programmeurs op de markt,” zegt Rob Valent, Managing Director bij ATS Applied Tech Systems. “We zochten daarom een manier om sneller software te realiseren. Thinkwise biedt ons een uitstekende oplossing, want met dit low-code platform besparen we nu al een derde op de hoeveelheid uren die we moeten besteden aan programmeren. Dat is boven verwachting. De eerste projecten voor klanten zijn inmiddels succesvol afgerond en onze klanten zijn heel enthousiast over Thinkwise. Wij hebben veel vertrouwen in het platform, de support en de organisatie.”

 

Legacy vervangen

Klanten van ATS hebben steeds meer behoefte aan software op maat. Volgens Valent is er veel vraag naar oplossingen om diverse best-of-breed softwarepakketten te integreren, maar ook steeds meer om legacy-software te vervangen en daarmee meer waarde te creëren voor klanten.

Valent: “Onze klanten gebruiken vaak legacy-oplossingen van pakketleveranciers, waar door de jaren heen veel aan is geconfigureerd en maatwerk op is ontwikkeld. Wij krijgen veel vragen om dit soort oplossingen voor ze te moderniseren, omdat die niet commercieel beschikbaar zijn. Thinkwise is specifiek gericht op het vervangen van legacy, wat ons in staat stelt om deze software voor onze klanten te moderniseren op basis van een flexibel low-code fundament.”

Ook onder de ontwikkelaars van ATS is het low-code platform enthousiast ontvangen. De medewerkers waren al vanaf het begin heel positief over Thinkwise. Na een korte training is gestart met een pilot van twee weken, waarna ze zelfstandig projecten konden realiseren. “Inmiddels willen steeds meer medewerkers leren met het low-code platform werken. Niet omdat het moet, maar omdat ze het graag willen. Met Thinkwise ben je veel meer aan het modelleren dan programmeren, en de software is vervolgens automatisch beschikbaar op alle devices zoals desktop, tablet en mobiel. Daardoor kunnen ze onze klanten veel sneller van een werkende oplossing voorzien.”

 

Low-code is de toekomst 

Een van de opvallendste voordelen van Thinkwise is volgens Valent dat je met meer belanghebbenden in een organisatie over software kunt praten: “In de ontwikkelomgeving werk je met een grafisch overzicht van hoe je processen eruit zien. Daardoor kun je er veel makkelijker met verschillende mensen binnen de organisatie over praten, zonder dat je daadwerkelijk naar de software kijkt. Bij traditionele softwareontwikkeling heb je door de technische barrière toch vaak met verschillende inzichten te maken over hoe iets werkt of zou moeten werken.”

Verder kan ATS voor zijn klanten veel sneller wijzigingen in software doorvoeren. Valent: “Voor bedrijven in de maakindustrie zijn de veranderingen vrijwel constant. Ze moeten bijvoorbeeld aan allerlei marktcondities voldoen en op nieuwe regelgeving reageren. Met Thinkwise kunnen ze veel sneller meegaan in die ontwikkelingen. Low-code is geen fase die voorbij gaat. Ik verwacht dat deze manier van software ontwikkelen heel belangrijk wordt voor onze industrie.” 

ATS Applied Tech Systems is een interessante partner voor Thinkwise om bedrijven in de maakindustrie van flexibel aanpasbare software voor hun bedrijfskritische systemen te voorzien. Rogier van Konijnenburg, Senior Partnermanager van Thinkwise: “ATS wil zijn relaties in staat stellen om sneller in te kunnen spelen op de wensen van medewerkers en klanten, waardoor zij nog succesvoller kunnen worden. Wij zijn trots op de strategische keuze voor het Thinkwise Platform.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden