Audi maakt al geruime tijd gebruik van 3D-printers in de productie. In eerste instantie is de autofabrikant gestart met FDM-printers voor het printen van hulpgereedschappen binnen de Audi R8-assemblagelijn. De laatste jaren heeft Audi het gebruik van 3D-printers in de productie verder uitgebreid.
Audi past 3D-printen toe om met individueel ontworpen en lokaal geprinte hulpgereedschappen werknemers in de productielijnen te ondersteunen en te besparen op onderhoudskosten. Met een nieuwe 3D-print afdeling in Neckarsulm (D) wil Audi zich meer specialiseren in 3D-printen zodat de productietechniek sneller toegepast gaat worden. Het is de bedoeling dat de kennis die de afdeling vergaart wordt gedeeld met andere werknemers binnen het bedrijf, zodat de productie versnelt kan profiteren van 3D-geprinte hulpgereedschappen. Naast 3D-geprinte hulpgereedschappen, die bijvoorbeeld worden gebruikt om machines te geleiden, past Audi 3D-printen ook toe voor het maken van gietvormen en veiligheidsoplossingen.
RoboJob zal opnieuw deelnemen aan de aankomende TechniShow-beurs in Utrecht. Na een afwezigheid van zes jaar kijkt RoboJob ernaar uit …
De waterstofraceauto van het Forze Hydrogen Racing Team, gebouwd door verschillende generaties studenten van de TU Delft heeft zijn eerste …
Investeringsfonds MGF verwerft een minderheidsbelang toe bij de ondernemingen Laagland en De Graaf Aandrijvingen. Eddo Cammeraat, directeur en mede-eigenaar koopt …
FME, Koninklijke Metaalunie en het ministerie van Economische Zaken hebben het onderzoek ‘Normering financiële waardebepaling’ laten uitvoeren. Uit 75 cases blijkt duidelijk …