18 oktober 2017 - 2 min leestijd

AWL-Techniek plant uitbreiding in Harderwijk

AWL-Techniek heeft de afgelopen jaren een flinke internationale expansie doorgemaakt. Naast de vestigingen in Tsjechië, China, Mexico en de start in Amerika dit jaar, gaat de Veluwse machinebouwer nu ook in Harderwijk verder uitbreiden. AWL heeft een overeenstemming bereikt met de gemeente Harderwijk over een bouwterrein van bijna 6 hectare op industrieterrein Lorentz III.

Het continu investeren in innovaties, internationale productiefaciliteiten en medewerkers is de basis geweest van de groei in de afgelopen jaren. De nieuwe innovaties, welke getest en gepresenteerd worden in het customer experience- en opleidingscentrum, krijgen een prominente plaats in de nieuwbouw. AWL blijft de komende jaren innoveren, dat zit in haar DNA en in dat van haar medewerkers. Naast innovaties op het gebied van verbindingstechnologieën, is er straks ook voldoende ruimte om nieuwe innovaties naar de markt te brengen.“Bouwen op de Veluwe, is bouwen aan de basis; een basis voor verdere groei”, aldus Brand van ’t Hof, CEO van AWL. We investeren in onze thuisbasis en daarmee in onze innovatieve kracht en capaciteit. Innovatieve kracht die we behouden door te blijven leren en investeren.

 

Eind 2018

De planning is dat de eerste fase van de nieuwbouw eind 2018 gereed is. In deze eerste fase wordt er een assemblage fabriek gebouwd van 10.000 m2, welke de komende jaren nog kan worden verdubbeld. Bij de fabriek wordt ook een kantoor geïntegreerd van 4000 m2. De kantoorruimte wordt voorzien van een vergadercentrum, moderne werkplekken, trainingsruimtes, bedrijfsrestaurant en diverse fitnessfaciliteiten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden