23 mei 2017 - 3 min leestijd

AWL-Techniek zorgt voor wereldwijde productiviteit

Op 17 en 18 mei 2017 organiseerde AWL voor de negende keer de ‘AWL Tech Days’. Klanten van over de hele wereld kwamen naar Harderwijk voor een Lunch2Lunch meeting. Tijdens de AWL Tech Days hebben klanten interessante inkijkjes gekregen en waren in staat om aan discussies deel te nemen. Met interessante sprekers, innovatieve projecten in het AWL R&D Fieldlab, een interactieve rondleiding door de fabriek en goede mogelijkheden om te kunnen netwerken waren de AWL Tech Days een succes.

Vanuit AWL waren er presentaties van de R&D afdeling over onderwerpen als machinesoftware en het modulair ontwerpen van klemmen en veel demonstraties in het Fieldlab met betrekking tot augmented reality, virtual reality, HMI (Human Machine Interface) design en berichtgeving. Daarnaast sprak AWL over de wereld van de toekomst. Wat worden de belangrijkste veranderingen en hoe kunnen we ons daaraan aanpassen? Naast de pesentaties van AWL waren er ook verschillende gastsprekers zoals Trumpf, SKS, Brose Automotive en Joep Hofhuis, hoogleraar op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij richtten zich allemaal op wereldwijde productie. Hoe kun je (cultuur)verschillen, lokale vereisten en wetgeving overbruggen om wereldwijd succesvol te kunnen zijn? Een van de hoogtepunten van de Tech Days was de rondleiding door de fabriek. De klanten werden langs verschillende interessante projecten geleid waarbij AWL is betrokken. Er werd een groot aantal automotive projecten getoond waaronder machines voor de productie van carrosserie-onderdelen zoals een deurframe, A-stijl, wielophanging en achterbanken. Ten slotte werd het CTO (Configure to Order) principe uitgelegd door een modulair opgebouwde lasercel te laten zien die wordt gebruikt voor de productie van verschillende onderdelen voor autostoelen.  

 

500e medewerker

AWL-Techniek heeft nog meer nieuws te melden. Zo heeft het bedrijf op haar productielocatie in Napajedla, Tsjechië, haar 500e medewerker verwelkomt. De organisatie ontwikkelt zich volop en versterkt haar slagkracht om zo de beoogde strategische groei te realiseren. Dankzij de vestigingen in Nederland, Tsjechië, China, Mexico en binnenkort ook Amerika kan AWL de groeiende wereldwijde klantvraag succesvol opvangen. Voor AWL vormen gepassioneerde medewerkers het grootste kapitaal van de organisatie, vertelt Brand van ‘t Hof, algemeen directeur bij AWL.

“Het is ons doel om onze klanten voorop te laten lopen in een innovatieve en competitieve markt. Gemotiveerde en kundige medewerkers zijn hierbij van levensbelang.” Zeker met het oog op de schaarste aan technisch personeel is de gerichte instroom van ervaren vakmensen en jonge talenten voor AWL essentieel. De organisatie kan daardoor niet alleen groeien, maar ook in de toekomst aan de klantvraag blijven voldoen. Een belangrijk speerpunt hierbij is de ontwikkeling van haar medewerkers. Medewerkers kunnen zich door middel van trainingen, opleidingen, coaching en learning-on-the-job blijven ontwikkelen in hun vak, waardoor ze meerwaarde bieden voor AWL.

 

Richting de 1.000

De 500e medewerker die AWL verwelkomt, is Petr Merka uit Praag. Daarnaast maakt AWL gebruik van een grote groep inleners en studenten. Daarmee komt het totale aantal dagelijkse medewerkers van AWL boven de 600. De groep gemotiveerde en kundige mensen heeft passie voor het ontwerpen en bouwen van hightech-productiesystemen. Gezien de groei in binnen- en buitenland verwacht AWL binnen afzienbare tijd haar 1000e medewerker te kunnen verwelkomen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden