24 juli 2019 - 2 min leestijd

AWL‐Techniek investeert in een innovatief 3D‐metaal printsysteem

AWL heeft een 3D‐metaal printsysteem op het hoofdkantoor in Harderwijk geinstalleerd. De printer, het Desktop Metal Studio System+, is het eerste in zijn soort in de Benelux en een van de eersten in Europa. De laatste jaren heeft AWL veel ervaring opgedaan in het printen van metaal en kunststoffen. Naast de twee 3D‐printers die het bedrijf gebruikt, is deze 3D‐metaalprinter een echte investering in de toekomst.

 

Wouter Zweers, Technology Manager bij AWL, is verheugd over de DM Studio: “De 3D‐metaalprinter zorgt voor ongekende nieuwe mogelijkheden. Vooral de vrijheid in ontwerp en de korte tijd van idee tot product zijn essentieel voor AWL. Wij zien een grote toekomst in additieve productie van metalen onderdelen, dit is een belangrijke reden voor deze investering. Hiermee kunnen wij onze klanten voorzien van snelle en betrouwbare oplossingen.” Met deze investering verkent AWL het potentieel dat 3D‐metaalprinten onze markt biedt. Wouter Zweers: “Wij zien grote kansen in toepassingen zoals robotgrijpers en lasarmaturen, maar ook ter ondersteuning van onze R&D‐activiteiten.”

Het Desktop Metal Studio Systeem+ is gekozen vanwege zijn technische mogelijkheden en gebruikersvriendelijkheid. Luuk Nollet, Development Engineer bij AWL: “Bij dit systeem worden geen gevaarlijke metaalpoeders verwerkt en zijn de vereisten voor de faciliteiten beperkt. Tegelijkertijd levert het systeem hoogwaardige onderdelen en de technologie biedt een toekomstbelofte van schaalbaarheid tot hoge productieniveaus. Met het oog op de lange termijn verwachten we dat 3D‐ printtechnologieën deel gaan uitmaken van onze machines en diensten aan onze klanten. Het ontwikkelen van de competenties en ervaring op dit gebied zal ons helpen ons voor te bereiden. We zoeken dan ook graag de samenwerking op met andere innovatieve bedrijven om deze techniek te ontwikkelen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden