23 november 2017 - 3 min leestijd

Belttech neemt activiteiten van Rijva over

Belttech uit Zwolle heeft met ingang van 1 november 2017 de advies- en verkoopactiviteiten van Rijva overgenomen. Hiermee is de vertegenwoordiging van de gerenommeerde merken als Dimeco, Sangiacomo, IMV, Siegfried, Stenhøj, Soprem, Raziol etc. voor de Benelux gewaarborgd en biedt Belttech een compleet leveringsprogramma van machines voor spaanloze bewerkingen aan.

Belttech is opgericht door Eddy van den Belt. Hij heeft 26 jaar bij Rijva gewerkt.
“Harry van Rijssen, eigenaar van Rijva, kampte al enkele jaren met zijn gezondheid en ik had de grote wens om de zaak over te nemen. Per 1 november ben ik daarom voor mezelf begonnen en zet ik alle vertegenwoordigingen van Rijva voort onder de naam Belttech.” Daarmee is er een einde gekomen aan Rijva, lange tijd Nederlands enige excenterpersen fabrikant. “De naam Rijva bleef nog altijd gekoppeld aan die groene excenterpersen”, aldus Van den Belt, die 26 jaar geleden begon als tekenaar-constructeur en geleidelijk aan steeds meer de commerciële kant is opgegaan. “Dat was voor mij ook de belangrijkste reden om bij deze nieuwe start te kiezen voor een nieuwe naam. Want we hebben veel meer in het pakket dan excenterpersen.”

 

Compleet programma

Belttech vertegenwoordigt meerdere fabrikanten. De belangrijkste zijn Sangiacomo (persen), Dimeco (flexibele CNC coil-aanvoer en ponssystemen) en IMV (persen). Maar daarnaast vertegenwoordigen ze ook verschillende fabrikanten van randapparatuur, zoals Siegfried en Raziol. Al met al is het een compleet programma, zowel voor een stand alone machine als een turn-key project, maar altijd voor de spaanloze bewerkingsindustrie. “We vertegenwoordigen fabrikanten die hun programma voortdurend doorontwikkelen. Zo presenteerde IMV op de vakbeurs Blechexpo in Stuttgart een nieuwe servo-aangedreven pers en is Dimeco momenteel erg succesvol met lasersnijden en/of ponsnibbelen vanaf coil.” Belttech is gestart als een eenmansbedrijf met administratieve ondersteuning. Van den Belt doet zelf de commercie (“maar mijn werk voelt niet als commercieel bezig zijn, want je praat voor 90 procent over techniek, over oplossingen voor de klant”). Voor de installatie en de service kan hij rekenen op ondersteuning vanuit de fabrieken en van de Nederlandse partners waarmee Rijva reeds zaken deed. Praktisch gezien verandert er voor de klanten dan ook niets. “Ik neem alles wat bij Rijva liep over, ook de opdrachten die we al hadden.”

 

Markt groeit

Natuurlijk wil Van den Belt met Belttech gaan groeien. Maar hij is voorzichtig met het uitspreken van verwachtingen, omdat hij uit ervaring weet hoe grillig de markt is. “Gezien de laatste jaren zijn mijn verwachtingen echter best positief. De markt zit in de lift. Alle stanserijen puilen uit van het werk. Sommige mensen verbazen zich dat er nog steeds persen worden verkocht. Dat zijn toch machines uit het verleden?, hoor je dan regelmatig. Maar dat is niet waar. Voor heel veel producten is persen nog steeds de ideale productietechniek. Persen kan daarom nog prima in Nederland, mits goed geautomatiseerd. De hoeveelheid werk groeit momenteel.”

Belttech zal samen deelnemen met Sangiacomo en Dimeco op de TechniShow 2018. “Hiermee zet Belttech de traditie voort van Rijva, dat vanaf de eerste TechniShow-editie van de partij was.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden