7 november 2019 - 2 min leestijd

BLM Group introduceert robotsnijsysteem voor gebogen en gevormde producten

Tijdens de Blechexpo en eerder daarvoor op haar huisbeurs Intube, heeft BLM Group, een lasersnijsysteem voor gebogen en gevormde producten geïntroduceerd. Deze LT360 is een afgeleide van de eerder ontwikkelde LT-Free. Beide systemen zijn ontwikkeld om 3D-delen zoals getrokken plaatmetalen, hydrogevormde delen en gebogen buizen te snijden.

Snijbewerkingen in gebogen, getrokken en gevormde delen komen in de praktijk voor in bijvoorbeeld de automobielindustrie en apparatenbouw. In een conventioneel, handmatig bewerkingsproces zijn de vaak hoge toleranties niet haalbaar. De markt vraagt daarom naar oplossingen die niet alleen een hoge nauwkeurigheid kunnen garanderen, maar ook de productietijd sterk kunnen verkorten. BLM Group heeft daar met de LT-FREE en LT360 een oplossing voor ontwikkeld op basis van een zes-assige robotarm die een laserkop over vijf assen in de ruimte beweegt om 3D-delen hoog nauwkeurig te kunnen snijden. De delen kunnen worden vastgehouden door een tweede ondersteunende robot of op een werk- of wisseltafel worden opgespannen. Beide systemen werken met fiberlaserbronnen tot 3 kW.

 

Lasertube-familie

De LT-Free- en LT360-systemen maken deel uit van de Lasertube-familie van BLM Group waaruit een aantal karakteristieke functies zijn overgenomen, zoals Active Piercing om de piercing te controleren en Active Focus om de focuspositie automatisch aan te passen ten opzichte van het snijmondstuk. Daarnaast zijn de machines uitgerust met Active Gripper voor bediening van automatische onderdeelkleminrichtingen tijdens de bewerking en Active Power, een meetsysteem dat het nodige vermogen berekent.

 

All-In-One-proces 

Voor programmering zet BLM het bestaande programmeersoftware systeem ArtCut in. ArtCut is een CAD/CAM systeem dat eenvoudig te gebruiken is en die op een eenvoudige en intuïtieve manier offline programmering en simulatie mogelijk maakt. Simulaties worden gebruikt om de asbaan te controleren en automatisch botsingen van de kop met het onderdeel of met andere machine-elementen te voorkomen. De lasertechnologie met de actieve functies en de database van snijparameters, omvatten ruim 30 jaar ervaring in lasersnijden.

 

24/7 produceren

Dankzij de inzet van een automatisch laad-/losstation is een efficiënte non-stop cyclus mogelijk, die 24/7 inzetbaar is en een betrouwbare, constante productiviteit garandeert.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden