5 februari 2020 - 3 min leestijd

BLM Group introduceert volwaardige buis-plaatlaser combimachine

BLM Group Benelux zal zich dit jaar voor het eerst zelfstandig presenteren op de TechniShow. De fabrikant van buislasersnijmachines, zaag-, eindvorm- en draadbuigmachines en gerelateerde automatiseringsapparatuur, zal op een 200 m2 grote stand in hal 7 een plaatlaser presenteren, die op ieder moment tot een volwaardige buis-plaatlaser combimachine kan worden uitgebreid.

Met de LC5 buis-plaatlaser brengt BLM een concept op de markt dat bedrijven de mogelijkheid biedt hun productiebehoefte mee te laten groeien met de productie-eisen. Zowel de plaat- als buislasersnijunit hebben een eigen aan- en afvoersysteem en maken gebruik van hetzelfde lasersnijsysteem. De LC5 combi-uitvoering kan zonder extra instellingen of extra tooling, direct omschakelen van buis naar plaat en andersom. BLM biedt daarmee bovendien een kosten- en ruimtebesparende oplossing aan met prestaties die gelijk zijn aan die van twee aparte machines.

René Hazenberg, Managing Director van BLM Group Benelux: “Met de LC5 bieden we een oplossing die meegroeit met de productiebehoefte van de klant en voor bedrijven waar de productiebelasting het gebruik van twee afzonderlijke lasersnijmachines voor buizen en plaatwerk niet rendabel is. Start met het plaatlasersnijsysteem en voeg naarmate het bedrijf groeit de lasertubemodule toe. Voor de installatie is geen herbedrading of grote mechanische aanpassing nodig. Ook kan de automatische wisseltafel voor laden en lossen van platen later worden toegevoegd en kan de LC5 met een opslagtoren voor het automatisch wisselen van materiaalsoort en -dikte worden uitgebreid. BLM biedt daarmee een oplossing om de initiële investering te verminderen en de klant de mogelijkheid te geven om in de toekomst met de productie-eisen mee te groeien.”

 

Dubbele palletwisselaar

In de basisuitvoering die BLM op de TechniShow demonstreert, is de plaatlaser van de LC5 uitgevoerd met automatische dubbele palletwisselaar voor 3 x 1,5 m plaat. De wisseltafel kan naar keuze in lijn of aan de zijkant worden geleverd in 3 x 1,5 m, 4 x 2 m en 6 x 2 m. De fiberlaser heeft een snijcapaciteit van 8kW en is inzetbaar voor alle gangbare plaatmaterialen. De laser biedt met een simultane asverplaatsing van 196 m/min tevens hoge prestaties. In de Flycut mode is de cyclustijd bij het snijden van patronen in vlakke plaat bovendien 70% korter. Tevens is deze machine uitgerust met een nozzle-wisselaar met achttien posities, een Active Cool en een automatische nozzle-centering. De buislaserunit die direct of later kan worden aangebouwd, is uitgevoerd met een robuuste en betrouwbare automatische bundellader voor buizen tot een diameter van 120 mm en een lengte tot 6,5 m.

 

All-in-One concept

Met de eigen software familie BLMelements biedt BLM hoogwaardige software modules voor buigbewerkingen van zowel buis, draad als plaat, simulatie, productieplanning en ordermanagement. Omdat alle modules gebruik maken van dezelfde database zorgt BLM voor een naadloze aansluiting van snij- en buigbewerkingen. Dat levert een exacte maatvoering op, zodat het eerste product altijd perfect past.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden