3 oktober 2018 - 3 min leestijd

BLM Group met geavanceerde buis- en plaatbewerkingssystemen op EuroBlech

Op de EuroBlech 2018 zal BLM Group een selectie van haar meest geavanceerde buis- en plaatbewerkingssystemen presenteren. Daarbij ligt de nadruk op de zelfontwikkelde software, waarbij de machines productiegegevens met elkaar uitwisselen, waardoor de processen optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Met de LS5 presenteert BLM Group in Hannover een volledig geautomatiseerd buis-/plaatbewerkingssysteem met een automatisch laden en lossen functionaliteit, autofocus lasersnijkop en automatische nozzle-wisseling. Met de LS5 heeft BLM de modulariteit, die over het algemeen kenmerkend is voor hun machines, opnieuw naar een hoger niveau getild. De LS5 kan worden geconfigureerd met een longitudinale of horizontale palletwisselaar voor verschillende plaatformaten en een automatische buissnijmodule die werkt met dezelfde laserkop en dezelfde bewegingsassen.

 

Vijfassig lasersnijsysteem

Het vijfassige lasersnijsysteem LT-Free, dat een hoge flexibiliteit biedt bij het 3D-lasersnijden van gebogen buizen, vlakke en diepgetrokken plaatdelen en lassamenstellingen, is opnieuw een representatief voorbeeld van de gecombineerde bewerking van buis- en plaatmateriaal, gecombineerd in één enkel systeem. Het idee om twee robots te gebruiken voor het lasersnijden van kleine onderdelen en gebogen buizen, maakt dit systeem flexibel en geschikt voor bewerkingen die niet mogelijk zijn met andere systemen in deze vorm. Dankzij de hoge bewegingsvrijheid van de vijfassige snijkop in combinatie met de robot kan de LT-Free gebogen buisdelen over het hele oppervlak in één keer zonder productie-onderbreking bewerken. De verschillende laad- en losmogelijkheden, inclusief de complete bin-picking detectie, maken dit systeem bijzonder flexibel en geschikt voor vrijwel elke vorm van bewerking.

 

Buislasersnijden 

De Lasertube, synoniem voor buislasersnijden, kan tijdens de EuroBlech niet ontbreken. BLM toont daarom de nieuwe LT7, een innovatieve buislaser waarin dertig jaar praktische knowhow is verwerkt. De handling van buizen is snel en efficiënt, maar toch voorzichtig en delicaat om beschadiging van de oppervlakken te voorkomen. De Active-functies bieden eenvoudige oplossingen voor complexe taken. De beschikbare softwaretoepassingen, zoals Artube CAD/CAM, helpen de operator in alle stadia van de programmerings- en productieprocessen en vertegenwoordigen een belangrijk aspect van het succes van de hele Lasertube-familie.

 

Buisbuigmachine

Van het uitgebreide programma buisbuigmachines toont BLM op de EuroBlech de E-Turn. De E-Turn biedt een hoge flexibiliteit bij het buigen van metalen buizen. De B-Right- en B-Tool-technologieën maken het mogelijk dat iedere buis vanaf het begin van het productieproces compleet volgens specificatie wordt gemaakt. B-Right en B-Tool zijn concrete voorbeelden van de technologieen die BLM de afgelopen jaren heeft ontwikkeld met de integratie van de verschillende technieken die worden gebruikt bij de vervaardiging van gebogen buisproducten, van lasersnijden tot buigen. Door de productie met Protube Enterprise te volgen, behalen klanten van BLM de best mogelijke resultaten op het gebied van efficiëntie en productiviteit.

 

Softwarepakket 

Naast Protube Enterprise demonstreert BLM op haar stand ook het softwarepakket BLMelements. BLMelements is onder meer van toepassing op de CAD/CAM-software Artube, die het lasersnijproces vergaand vereenvoudigt, zelfs bij veeleisende opgaves. Dit geldt echter ook voor het VGP3D-systeem voor het plannen en simuleren van buigprogramma’s, voor oplossingen voor het berekenen van productietijden en -kosten en voor het simuleren van de bewerkingsprocessen tot aan de online services die beschikbaar zijn voor klanten van BLM.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden