18 maart 2020 - 1 min leestijd

Blohm presenteert eerste Profimat XT met gereedschapswisselaar

Blohm presenteert voor het eerst een Profimat XT slijpmachine met gereedschapswisselaar. Hiermee brengt Blohm een kostenefficiënte oplossing op de markt voor het automatisch wisselen van slijpschijven. Dankzij de gereedschapswisselaar kunnen nu vier slijptechnologieën in een slijpmachine worden geïntegreerd, namelijk pendelslijpen, kruipgangslijpen, CD-slijpen en snelle slag-slijpen.

De gereedschapswisselaar in de Profimat XT van Blohm biedt naast het voordeel dat er meerdere slijptechnologieën in een machine geïntegreerd kunnen worden, ook het voordeel dat het systeem kan worden beladen met verschillende gereedschappen van hetzelfde type. Zo kunnen versleten slijpschijven snel en automatisch vervangen worden, terwijl de stilstandtijd wordt beperkt. De gereedschapswisselaar maakt tevens onbemande productie mogelijk, zelfs bij complexe werkstukken waarvoor slijpschijven met verschillende profielen nodig zijn. De insteltijden worden extra verkort omdat de wisselaar kan worden beladen terwijl het slijpproces bezig is. De gereedschapswisselaar maakt het voor werknemers daarnaast eenvoudiger om grote slijpschijven te beladen in vergelijking met wanneer deze rechtstreeks in de machine gemonteerd worden.

De nieuwe gereedschapswisselaar heeft ruimte voor vier slijpschijven met een maximale diameter van 400 mm, een maximale massa tot 40 kg en een maximale breedte van 160 mm.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden