27 februari 2018 - 2 min leestijd

Bombardier en Siemens werken aan optimalisatie productontwikkelprocessen

Bombardier, fabrikant van treinen en vliegtuigen, zet het Teamcenter portfolio van Siemens in om product lifecycle management (PLM) verder te ontwikkelen en uit te breiden. Door met Siemens samen te werken wil de fabrikant zijn technische processen optimaliseren voor de ontwikkeling, productie en ondersteuning van zijn producten.

“Door Teamcenter te gebruiken om een geïntegreerde oplossing te ontwikkelen voor verschillende engineering disciplines en downstream-gebruikers wordt het gebruik van consistente processen vergemakkelijkt en dat stimuleert samenwerking in de hele organisatie. Bombardier kijkt uit naar wat we met deze mogelijkheden kunnen bereiken”, zegt Brigitte Larivière, Head of Value chain & Functional experience bij Bombardier Information Solutions. Teamcenter biedt één geïntegreerde bron van informatie en gegevens voor programma’s verspreid over mechanische, elektrische, systeem-, software- en kabeluitrustingen, voor inzicht en vindbaarheid in elke fase van het ontwikkelingsproces. Gecombineerd met de inzet van een digital twin en het afstemmen van wereldwijde processen stelt Teamcenter, eenmaal geïmplementeerd, Bombardier in staat om de kwaliteit van informatie te verbeteren binnen een geïntegreerde uitvoerstrategie. “Implementatie van Teamcenter biedt Bombardier meer flexibiliteit in hun productontwikkelingscycli, wat cruciaal is in de huidige concurrerende productieomgeving”, aldus Bob Jones, executive vice president bij Siemens PLM Software. “Inzicht binnen de digital twin in elke fase van de ontwikkelingscyclus zorgt voor betere producten, wat uiteindelijk voordeel biedt aan hun klanten.”

 

Siemens

Siemens helpt fabrikanten wereldwijd met de huidige uitdaging om producten te leveren die voldoen aan technische en performance-eisen, voordelig en op tijd. Supply chains worden voortdurend aangepast om de productiviteit te optimaliseren met behoud van een zeer dynamisch en virtueel personeelsbestand. Oplossingen van Siemens PLM Software maken gebruik van voorbeelden uit de industrie om luchtvaartbedrijven in staat te stellen de volledige levenscyclus van producten te beheren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden