14 november 2017 - 2 min leestijd

Boschman Technologies investeert in volautomatische Exeron productiecel

Artech Solutions, vertegenwoordiger van Exeron high-end zinkvonk- en hoge-snelheidfreestechnologie voor de Benelux, heeft de order gekregen van Boschman Technologies voor de levering van een volautomatische productiecel bestaande uit een Exeron highspeed freesmachine, Exeron zinkvonkmachine en een Erowa ERM-robot met 150 elektroden en tien palletplaatsen. Deze productiecel wordt met een productiebesturingssysteem van Certa ondersteund.

Boschman Technologies in Duiven is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van geavanceerde transfer molding- en sinteringsystemen voor de semiconductor- en automotive-industrie wereldwijd. De door Boschman ontwikkelde systemen worden ingezet in het backend proces van de chipproductie. De productiecel wordt ingezet om matrijzen te maken, waarin de leadframes, die chips en / of sensoren bevatten, op allerlei verschillende manieren worden ingekapseld ter bescherming van de chip. Met de nieuwe volautomatische cel, die de bestaande Digma grafietfreesmachine en twee zinkvonkmachines gaat vervangen, gaat Boschman de matrijzen voor haar transfer molding en sintering systemen in een 24/7 proces produceren.

 

Krachtige combinatie

Exeron, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van high-end zinkvonk- en highspeedfrees- machines. Beide technologieën zijn nodig bij de productie van matrijzen voor deze tak van sport. Met de combinatie van beide technologieën uit één hand, biedt Exeron een krachtige combinatie, waarbij de klant slechts één hoofdverantwoordelijke partner voor de complete productiecel heeft. De productiecel die Exeron aan Boschman Technologies gaat leveren, bestaat uit vier verschillende machines, een HSC 300 highspeed freesmachine met grafietafzuiging, een Erowa robot Multi met chipherkenning voor het automatisch inwisselen van elektrodes en werkstukken, een Exeron EDM 312 high-end zinkvonkmachine en een 3D-meetmachine, samen met de softwareoplossingen van Certa, maakt het geheel van de productiecel compleet. De complete cel wordt in het eerste kwartaal van 2018 geleverd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden