5 januari 2018 - 2 min leestijd

Bouten Vonkverspaning koopt dertiende Exeron zinkvonkmachine

Bouten Vonkverspaning, gespecialiseerd in zinkvonkverspanen van matrijzen en de elektrode-aanmaak daarvoor, heeft onlangs de dertiende Exeron zinkvonkmachine in gebruik genomen. Met deze grote capaciteit kan Bouten Vonkverspaning meerdere klanten tegelijk bedienen en korte levertijden bieden.

Het toeleverbedrijf onder leiding van Peter Bouten liep ondanks de relatief grote capaciteit tegen een grens aan na het verkrijgen van een grote order voor meerdere kunststofspuitgietmatrijzen. Met deze order is ruim een derde van de totale productiecapaciteit voor een heel jaar volgepland. “Om capaciteitsrisico’s te vermijden en ook andere klanten snel te kunnen blijven bedienen, is er besloten het machinepark aan te vullen met een High-End zinkvonkmachine van Exeron. We zetten al 30 jaar Exeron zinkvonkmachines in voor de productie van zinkvonkapplicaties. De kwaliteit van de machines en de stabiliteit van het vonkproces zijn daarbij steeds van doorslaggevende betekenis geweest. Daarnaast hebben we ook goede ervaringen met   een snelle service vanuit Nord Rhein Westfalen en een competente, professionele ondersteuning vanuit de Exeronfabriek in Zuid Duitsland, licht Peter Bouten toe.”

 

Exeron

De Exeron EDM 312 is voorzien van de laatste nieuwe ontwikkelingen op zinkvonkgebied. De EDM 312 is uitgerust met nieuwe digitale Exopuls+ generator in combinatie met de eigen ontwikkelde intuïtieve generatorbesturing, genaamd Multiform 30. De nieuwe besturing biedt vooral voor specialisten veel nieuwe mogelijkheden, waarmee deze onder meer het proces volledig zelf in kan richten. Exeron is met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van erodeer- en freestechnologie een specialist voor onder meer matrijzenbouw en hoognauwkeurige 3D-vormen in het algemeen. De levering is tot stand gekomen via Artech Solutions welke als vertegenwoordiging voor Exeron in de Benelux optreedt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden