15 maart 2019 - 3 min leestijd

Brabantse Metaaldagen klaar voor de volgende stap met rijk seminarprogramma

De organisatie en deelnemers van De Brabantse Metaaldagen – een geheel nieuw driedaags evenement voor de metaal- en maakindustrie – kunnen niet wachten om de deuren te openen op 10 april. Het unieke event, dat plaatsvindt in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch, biedt een ruim aanbod aan producten, diensten en presentaties en is volledig gericht op het thema procesoptimalisatie en productieverbetering. De voorregistratie voor gratis toegang is inmiddels geopend.

In de huidige maakindustrie is vooral veel behoefte aan snelle productieverbeteringen, de zogenaamde ‘quick wins’. Op De Brabantse Metaaldagen zijn vele slimme oplossingen te vinden – groot en klein – waarmee metaalprofessionals nu al concrete stappen kunnen zetten. Deze oplossingen worden op de Metaaldagen op drie aansprekende manieren aangereikt: via de vakbeurs met exposanten, het congresgedeelte met keynotespeakers in het FPT-VIMAG-theater, én het aparte onderdeel met praktijkgerichte presentaties van seminar-sprekers.

 

Seminar-sprekers op de Metaaldagen

Tijdens de Brabantse Metaaldagen zullen in totaal tien seminar-sprekers hun eigen perspectief en oplossingen bieden aan de hand van het centrale thema van de beurs.

Isah Business Software biedt specifieke softwareoplossingen voor procesoptimalisatie. Vrij uniek voor een metaalbeurs, waar de focus meestal ligt op tastbare onderdelen als machines en materiaal. 

Gert-Jan Braam van ING zal spreken over de kansen die er zijn voor toeleveranciers in de snelgroeiende hightechindustrie. Er is een inhaalslag nodig, zo analyseert Braam, en hij zal daarom concreet ingaan op de aanpassingen die nodig zijn om kans te maken op orders.

Patrick Bliki van TDM gaat spreken over het belang van tool data management voor productieverbeteringen.

Wouter van Halteren van Halter CNC Automation zal in zijn presentatie ingaan op de verschillende fases die een organisatie moet doorlopen tijdens de reis naar een smart industry.

Emil Nigl informeert namens Grob de bezoeker over de voorwaardes voor digitalisering vanuit het oogpunt van een engineering bedrijf. De presentatie zal gaan over de uitdagingen en oplossingen die hierbij van belang zijn.

Elise de Koning van Cellro zal een lezing geven over het automatiseringsproces en de voorwaarden waaraan het productieproces aan moet voldoen. Maar ze vertelt ook over het rendement van zo’n geautomatiseerd systeem.

Tjerk Kaastra van Gibac Chemie snijdt een heel ander onderwerp aan met zijn presentatie over verspanende en niet-verspanende vloeistoffen en precisiereiniging, en hoe deze reiniging voor een lagere Total Cost of Ownership (TCO) zorgt.

Tenslotte zal 2-S en het projectteam verspanen 4.0 – bestaande uit Henry van Haeff, Hans Derks en René Duister – gezamenlijk een voordracht houden over de conclusies van hun onderzoek naar nieuwe freesstrategieën in CAM-programma’s.            

 

Praktische oplossingen voor iedere metaalprofessional

Op De Brabantse Metaaldagen kan de bezoeker zich op verschillende manieren laten inspireren. Alleen al het seminarprogramma biedt professionals in de metaalbranche veel aanknopingspunten en oplossingen om concreet mee aan de slag te kunnen gaan. Ideeën die ze helpen met het zetten van kleine én grote stappen op weg naar een slimme, dynamische en blijvend concurrerende industrie. 

Enthousiast geworden? U kunt zich via deze link registreren voor gratis toegang tot De Brabantse Metaaldagen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden