2 mei 2017 - 2 min leestijd

Branchevereniging Profion en stichting World Class Maintenance gaan samen verder

De branchevereniging Profion, onderdeel van FME, en de stichting World Class Maintenance (WCM) gaan per 1 januari 2017 samen verder onder de naam ‘World Class Maintenance’. ‘Aan de achterkant’ werkten beide organisaties al een jaar nauw samen. De nieuwe organisatie blijft gelieerd aan de FME en zal de huidige activiteiten van beide organisaties overnemen.

 

Het samengaan van Profion en WCM levert een combinatie op voor de hele technische industrie in Nederland. Profion brengt als branchevereniging belangrijke onderwerpen in bij ondernemersorganisatie FME, dat zorgt voor de lobby richting politiek. Daar zit ook de kracht van de voorgenomen fusie: innovatie koppelen aan lobby.

Mark Ammerdorffer, branchemanager Profion: “Dat past mooi omdat FME net als WCM ook focust op innovatie. Dat komt onder meer samen in de visie op Smart Industry, het economische programma om innovatie in de Nederlandse industrie te versnellen. Het Fieldlab CAMPIONE over het voorspelbaar maken van onderhoud in de procesindustrie (www.worldclassmaintenance.com/flcampione) – één van de Smart Industry Fieldlabs onder penvoerderschap van WCM – is daar een heel mooi voorbeeld van.” De doelstellingen van beide organisaties zijn het afgelopen jaar naar elkaar toe gegroeid. Ammerdorffer: “Onderhoud staat inmiddels op de politieke agenda. Nu is het tijd voor een nieuwe fase, minder generiek en met meer innovatie en projecten. Daarom is deze fusie een logische stap.”

 

Contributiestructuur

Voor de huidige leden van Profion en de huidige partners van WCM verandert de contributiestructuur, de beide voorwaarden zijn naar elkaar toegegroeid in een nieuw model dat voor beide groepen winst oplevert: kort gezegd krijgen de leden van Profion er de mogelijkheid bij om in te stappen in innovatieprojecten en de partners van WCM krijgen er een verhoogd belang van smart maintenance op de politieke agenda bij. Zie voor de nieuwe pakketten en hun voorwaarden: www.worldclassmaintenance.com/partnerworden.

De activiteiten van WCM zijn: het ontwikkelen, toepassen en verspreiden van maintenancekennis via cross-sectorale innovatieprojecten, een onderwijsprogramma en een ecosysteem waarin bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen participeren, aangevuld met belangenbehartiging van maintenance-organisaties en de strategische lobby om het onderwerp ‘smart maintenance’ op de politieke agenda te krijgen.

 

Bestuur

Lex Besselink zal fungeren als onafhankelijk voorzitter van de nieuwe organisatie World Class Maintenance. Henk Akkermans zal verantwoordelijk blijven voor de innovatieprojecten, Mark Ammerdorffer voor de belangenbehartiging en de lobby richting politiek.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden