19 december 2018 - 2 min leestijd

Bridgestone EMEA versterkt smart factory met Dassault Systèmes

Dassault Systémes ondersteunt het nieuwe smart factory-programma van Bridgestone EMEA. Het programma is gericht op het optimaliseren van de productiecapaciteit, door het digitaal transformeren van de planning en uitvoering van de bandenfabricage in heel Europa. Bridgestone EMEA gaat gebruikmaken van de applicaties Delmia Apriso en Quintiq via het 3DEXPERIENCE-platform.

Alle intelligente aangesloten systemen – waaronder duizenden machines, apparaten en sensoren – en de medewerkers worden gesynchroniseerd in een virtuele omgeving. Deze omgeving biedt slechts één enkele bron van realtime gegevens over de productie- en onderhoudsactiviteiten. Hiermee is Bridgestone EMEA in staat om de planningscyclus te verkorten van weken naar dagen. Daarnaast kunnen ze dankzij het gebruik van één geïntegreerde oplossing hun bedrijfsmiddelen verhogen en snel reageren op productiestoringen.

 

Dan-Totsu

“Het nieuwe smart factory-programma speelt een sleutelrol in onze bedrijfsbrede ‘Dan-Totsu’-doelstelling: de beste zijn in alles wat we doen”, zegt Adolfo Llorens, Vice President Manufacturing, Bridgestone EMEA. “De digitale technologie van Dassault Systèmes ondersteunt deze missie. Dankzij de optimalisatie van productieprocessen in onze fabrieken verbeteren we de besluitvorming en productiviteit, en verminderen we uiteindelijk de kosten.”

“Snelle en wendbare industriële productieprocessen vereisen volledig geïntegreerde processen. Fabrikanten worstelen echter met enorme hoeveelheden data, gefragmenteerde systemen en reactieve onderhoudsprocessen”, zegt Philippe Bartissol, Vice President, Industrial Equipment Industry, Dassault Systèmes. “Dankzij Dassault Systèmes heeft Bridgestone EMEA één enkel overzicht van alle sites, processen, operaties en planningen, zodat ze hun business continu kunnen verbeteren.”

Bridgestone EMEA is wereldwijd de grootste fabrikant van banden en andere rubberproducten en een belangrijke regionale dochteronderneming van Bridgestone Corporation uit Tokio. De dochteronderneming verkoopt haar producten onder de merken Bridgestone, Firestone en Dayton aan de auto-, motor-, landbouw-, vrachtwagen- en busmarkten in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden