17 september 2018 - 4 min leestijd

Business Software Event 2018 helpt met transitie van papier naar digitaal werken

Op 9 oktober 2018 belicht Business Software Event in de Midden Nederland Hallen te Barneveld, de laatste softwareontwikkelingen om de maakindustrie te helpen bij de transitie van papier naar digitaal werken, oftewel de weg naar Industry 4.0.

De maakindustrie is in een snel tempo aan het veranderen. Zo neemt de rol van software in de productieketen sterk in betekenis toe. Veel ondernemingen maken momenteel de omschakeling van op papier naar digitaal werken. Deze omschakeling heeft effect op het gehele proces: van klantbehoefte via ontwerp tot aan de eindgebruiker. Toch loopt dat allemaal niet van leien dakje. 

De overgang naar papierloos werken is geen gemakkelijke weg. Een smartphone of tablet is gemakkelijk aan te schaffen, maar vraagt training en een zekere periode van gewenning. Om nog maar niet te spreken van koppelingen, integraties en alle security maatregelen die getroffen moeten worden om hackers buiten de deur te houden. Dit vraagt een heldere visie op het gebied van automatiseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Oude processen moeten hierbij worden omgebogen. Het maken van kleine stapjes in dit proces helpen de transitie beheersbaar te maken (en te houden) en medewerkers geleidelijk te laten wennen aan de verandering.

 

Uitgebreid congresprogramma

“De digitale transformatie komt bij veel bedrijven vaak maar moeilijk op gang. De uitspraak, “We doen het toch al jaren goed zo en waarom moet het dan anders?” komt dan ook vaak naar voren wanneer een bedrijf begint aan een dergelijke verandering. We zien dat bedrijven behoefte hebben aan handvatten om de interne perceptie om te buigen en het transitieproces in gang te zetten. Deze handvatten komen het best tot zijn recht in succesverhalen, waarvan er al een aantal hele mooie in de maakindustrie te zien zijn. Een aantal van deze cases, gecombineerd met wetenschappelijke presentaties vormen het lezingenprogramma tijdens het Business Software Event”, aldus Timo van Leent, Eventmanager Business Software Event. De volgende actuele uitdagingen binnen de maakindustrie komen in het programma aan bod:

 1. Systeemintegratie & Connectivity (o.a. ERP, PLM, CAD, MES)
 2. Ketenbeheersing
 3. Industrie 4.0 – concreter maken
 4. Best of breed oplossing
 5. Verkorte doorlooptijden
 6. Realtime inzicht in processen
 7. Volledige digitalisering

 

 Enkele sprekers zijn:

Begrijpbare visualisatie = minimale automatisering

Ton Verschuren Management team lid, SEW Eurodrive B.V.

 

Digitale Transformatie bij een wereldwijd opererend familiebedrijf – het ritme der dingen

Marco Deterink Enterprise Architect, Walraven

 

De strategische rol van software voor de Nederlandse economie

Wim Renders Project manager, Brainport Development

 

De meest concurrerende maakketen van de wereld komt uit nederland

Linda Oosterheert Consultant, TNO

 

Robotic Process Automation (RPA): Waardevolle tool of Legacy van de toekomst?

Prof. Dr. Jos van Hillegersberg Professor of Design and Implementation of Information Systems, Head of the Industrial Engineering and Business Information Systems department (IEBIS), Universiteit of Twente, School of Behavior Management and Social Sciences (BMS) | IEBIS

 

Laagdrempelig software specialisten ontmoeten op de beursvloer

Naast procesverbetering moet ook de automatisering een kans krijgen de juiste oplossing te vinden. Hier is ervaring voor nodig, zowel bij de implementatie van maatwerk als kant-en-klare software. Deze praktijkervaring ligt bij in te huren software specialisten. Het Business Software Event vormt een laagdrempelige omgeving waar u met uw vragen terecht kunt bij een grote diversiteit aan aanbieders op de beursvloer. Ook zijn er enkele demo’s met drone’s, robots en VR.

 

Gratis bezoeken en aanmelden

Met ruim 30 sprekers in het congresprogramma en 50 exposanten op de beursvloer en, geeft het Business Software Event u dé handvatten om de digitale transformatie in goede banen te leiden. Bezoeken is gratis voor afgevaardigden uit de maakindustrie.
Aanmelden kan via www.business-software-event.nl

  

Business Software Event 2018 – voor de maakindustrie

 • Datum: dinsdag 9 oktober, van 9.30 tot 17.30 uur
 • Locatie: Midden Nederland Hallen in Barneveld
 • Organisatie: Mikrocentrum
 • 45 exposanten
 • 30 lezingen
 • Gratis entree voor bezoekers namens de maakindustrie
 • business-software-event.nl
Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden