13 oktober 2023 - 2 min leestijd

Cadmes Event keert terug

Het Cadmes Event keert na een stilte van een paar jaar vanwege corona terug. Op 8 november houdt de softwareleverancier voor onder andere Cad-, Cam- en PDM-oplossingen een netwerk- en kennisdag in de DeFabrique in Utrecht onder de titel ‘The Next Chapter’. 

Dit jaar is gekozen voor een wat intiemere setting. Deelnemers kunnen in drie subsessies kennis met elkaar uitwisselen. Zo is er een sessie over de virtuele fabriek van morgen, met aandacht voor een 3D Virtual Twin complete fabrieken, van de lay-out van machines en robots tot werkcellen en productielijnen. Ook is er een sessie over PLM. Diverse maakbedrijven laten weten wat PLM voor hen betekent.

Aan het einde van de dag is er een rondetafeldiscussie over de synergie tussen sales en techniek: hoe leidt integratie van sales en techniek in het kader van PLM tot betere samenwerking, verbeterde klanttevredenheid en uiteindelijk een concurrentievoordeel voor een organisatie?

Een tweede rondetafelgesprek is er over uitdagingen voor maakbedrijven die lijnopstellingen ontwikkelen. Kom tijdens deze sessie, onder leiding van Jeroen Broekhuijsen, team lead digital factories bij TNO, in contact met andere Nederlandse maakbedrijven om van elkaars inzichten te leren en elkaar te inspireren in een open setting.

Tot slot richt het event zicht op duurzaamheid, door de vraag te stellen hoe je sustainable innovation aanpakt. Duurzaamheid is een onderwerp dat bij veel maakbedrijven steeds hoger op de agenda komt te staan. Dankzij Life Cycle Assessement (LCA) krijgt men inzicht in de footprint van producten en machines. Ontdek tijdens deze sessie hoe deze inzichten te gebruiken om de footprint van een ontwerp te reduceren, te voldoen aan regelgeving en om de commerciele positie te versterken. 

Programma:

09:00 uur: Ontvangst en registratie

10:00 uur: Plenaire opening

11:00 uur: Inspirerende sessie van Niek van den Adel

12:00 uur: Lunch

13:00 uur: Subsessie ronde 1

14:00 uur: Subsessie ronde 2

14:45 uur: Pauze

15:15 uur: Subsessie ronde 3

16:00 uur: Netwerkborrel 

Klik hier voor aanmelden en meer informatie

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden