9 augustus 2021 - 2 min leestijd

Cadmes gaat deel uitmaken van de Bechtle Groep

Cadmes Benelux gaat deel uitmaken van Bechtle, het grootste Duitse IT-systeemhuis met additionele e-commerce dochterondernemingen in 14 Europese landen. Hiermee wordt de marktpositie van Bechtle als grootste Solidworks partner en leverancier van productontwikkelingsoplossingen op het gebied van Product Lifecycle Management (PLM) ook uitgebreid naar de Benelux. 

De CAD/CAM/PLM resellers van de Bechtle Groep bestaan verder uit SolidLine, Solidpro, Coffee, HCV Data en DPS Software in Duitsland, Planetsoftware in Oostenrijk en Solid Solutions in Zwitserland. En binnenkort dan ook Cadmes in Nederland en België. In totaal werken er bij deze resellers ruim 880 medewerkers. De Bechtle Groep is al 11 jaar een partner van Dassault Systèmes voor het marktleidende Solidworks-portfolio en heeft daardoor de hoogste certificeringstatus. 

Cadmes blijft Cadmes 

Gerbert Thelissen blijft CEO van Cadmes. Samen met COO Anoek Schellings, CFO Wouter van Erp en CTO Bas Koomen blijven zij het directieteam vormen. Wiek Schellings, oprichter en president van Cadmes, verlaat het bedrijf gezien zijn geplande pensioen. Cadmes blijft actief onder de gevestigde naam. 

Wiek Schellings, oprichter en president van Cadmes: “Als oprichter van Cadmes heb ik de afgelopen 30 jaar met inspiratie de CAD/CAM-technologie zien ontwikkelen tot wat we nu PLM-systemen noemen. Fascinerend om te zien hoe creatief onze klanten deze technologie ingezet hebben om innovatief en productief mee te blijven spelen met de top van de internationale ontwerp- en maakindustrie. Ik ben in het bijzonder trots op onze medewerkers die deze shift in al die jaren met veel inzet en betrokkenheid bij onze klanten hebben geïmplementeerd. Nu PLM meer en meer een onderdeel wordt van een groter IT-domein, is het een logische stap om aansluiting te zoeken bij een partner die dit al jaren met groot succes internationaal uitrolt. Bechtle is daarom voor Cadmes een ideaal business platform voor de volgende groeifase.” 

Gerbert Thelissen, CEO van Cadmes: “Wij zijn erg blij met de volgende stap die Cadmes gaat zetten. Net als wij heeft ook Bechtle een sterke klantfocus. Samen zijn we nog beter in staat om meer waarde voor onze klanten en business partners te creëren door meer kennis, diensten en innovatiekracht te bieden. Hierdoor versterken wij onze positie als marktleider in de Benelux en we creëren kansen om ook buiten die grenzen internationaal van betekenis te zijn.” 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden