17 oktober 2017 - 2 min leestijd

CAM standaard geïntegreerd in SolidWorks 2018

Dassault Systèmes introduceerde deze week tijdens een persconferentie in Den Bosch SolidWorks 2018. Deze nieuwe versie biedt bedrijven een geïntegreerde oplossing voor alle ontwerp-, engineering- en productieprocessen. Onder de nieuwe opties en mogelijkheden behoort nu ook SolidWorks CAM.

SolidWorks CAM is een nieuwe applicatie met taakgebaseerde machinebesturingsfuncties en ingebouwde kennis om het programmeren van productiemachines te automatiseren. Met als voordeel dat ontwerpers en engineers meer inzicht krijgen in hoe hun ontwerpen worden geproduceerd. Daardoor kunnen ze beter onderbouwde beslissingen nemen voor het creëren van prototypes en de interne productie, kwaliteitscontrole en kostenbudgettering. Ook maakt deze applicatie het mogelijk een ‘build-to-order’-strategie te implementeren, waardoor klantspecifieke onderdelen binnen seconden volledig geautomatiseerd te ontwerpen en te produceren zijn.

Het voordeel van CAM is dat het automatisch features kan herkennen, ook van geïmporteerde modellen. Daarnaast kan CAM een freesprogramma maken om op een zo effectief mogelijke manier te frezen op 3+2-assige machines. Daarbij kent de software oplossingen om de standtijd van het gereedschap te verhogen. Ook wijzigt de software automatische de toolpaths wanneer het model gewijzigd wordt. SolidWorks CAM is beschikbaar voor klanten die SolidWorks Standaard, Professional of Premium gebruiken en daarvoor een servicecontract hebben.

SolidWorks CAM is slechts een kleine greep uit alle nieuwe opties die in SolidWorks 2018 zijn ingebracht.”Met SolidWorks 2018 krijgen klanten meer waar voor hun geld”, vertelt Maykel van Oirschot van Dassault Systèmes.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden