2 mei 2017 - 2 min leestijd

Cecimo draagt bij aan Europese industriële strategie

Luigi Galdabini, voorzitter van Cecimo en directeur van Galdabini SPA, was één van de panelleden bij de eerste European Industry Day dat 28 februari j.l. plaatsvond. Daar meldde hij de uitdagingen waarmee de industrie wordt geconfronteerd om toegang te krijgen tot nieuwe technologieën. Deze interventie was in lijn met de ‘ Joint Declaration for an ambitious EU industrial strategy’ dat is getekend door 125 Europese productie verenigingen, die de Europese instellingen oproepen om een Europese industriële strategie te definiëren en te implementeren.

Galdabini benadrukt dat grensoverschrijdende samenwerking tussen machinebouwers en technologiecentra essentieel is, maar dat ernstige knelpunten het concurrentievermogen van de industrie belemmert. “Als Europese machinebouwers willen meegaan met de trends in de markt, moeten ze steeds flexibeler zijn, nieuwe oplossingen ontwikkelen die aansluiten bij de veranderende behoeften van producenten en zich richten op innovatie. Daarnaast kunnen technologiecentra verspreid over Europa de krachten bundelen met het MKB en hen helpen met nieuwe technologieën.”

 

Gezamenlijke verklaring

Cecimo en 124 Europese verenigingen van fabrikanten lanceerden een week geleden een gezamelijke verklaring waarin ze de Europese Commissie en het Europees Parlement oproepen een ambitieus en gecoördineerde Europese industriële strategie te definiëren en te implementeren. “Cecimo vindt het zeer positief dat de Europese Commissie de eerste European Industry Day organiseert. Maar om het wereldleiderschap van de Europese fabrikanten en werkgelegenheid in Europa veilig te stellen, moet de Commissie gehoor geven aan de uitingen van de stakeholders en een uitgebreid actieplan opstellen, gericht op de sterke punten van onze bedrijven”, Filip Geerts, algemeen directeur van Cecimo.

 

Industriële beleidsdoelstelling

De gezamenlijke verklaring voor een ambitieuze industriële strategie van de EU wijst erop dat, terwijl de concurrentie uit de hele wereld de industrie op de top van hun politieke agenda’s zet en goed doordachte strategieën ontwikkelt, valt de EU achter wat betreft haar industriële beleidsdoelstellingen. “Er is nog geen betere tijd geweest om de inzet van Europa tot productie, innovatie en werkgelegenheid opnieuw te bevestigen. Europese verenigingen van 125 industriesectoren zijn klaar om hun medewerking aan de Europese instellingen te bieden”, stelt Geerts.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden