11 december 2019 - 2 min leestijd

CECIMO kiest nieuwe voorzitters voor diverse comités

Tijdens de Algemene Vergadering heeft CECIMO Massimo Carboniero gekozen als voorzitter van de Technische Commissie en Bruno Cathomen als voorzitter van de Communicatie- en Advocacy-commissie voor een periode van twee jaar. Afgevaardigden bevestigden ook Marcus Burton als voorzitter van het Economisch Comité.

Als opvolger van Juha Makitalo zal Massimo Carboniero het technisch comité van CECIMO leiden, dat de komende twee jaar veel van zijn werkzaamheden zal richten op de toekomstige herziening van de machinerichtlijn. Standaardisatie is een ander onderwerp dat hoog op de agenda van de commissie staat. Volgens hem spelen normen een strategische rol bij de invoering van nieuwe technologieën en de digitalisering van de industrie. CECIMO is betrokken bij de werkzaamheden van verschillende normalisatiecomités op Europees en internationaal niveau. Duurzaamheid is ook een ander strategisch onderwerp op de agenda van de commissie. Het doel is de sector te ondersteunen om duurzamer te worden door voort te bouwen op bestaande goede praktijken.

Bruno Cathomen zal George Blaha opvolgen als voorzitter van de communicatie- en belangencommissie. Tijdens zijn termijn van twee jaar belooft hij enkele kwesties te bekijken die op het spel staan ​​voor bewerkingsmachines en aanverwante productie-industrieën. Volgens hem gaan cybersecurity en digitalisering hand in hand. Daarom is cybersecurity een topprioriteit. De heer Cathomen verzekerde de toewijding van CECIMO om de Europese Commissie en ENISA te ondersteunen bij het bouwen van een echte interne cyberbeveiligingsmarkt. Datastromen, betere datakwaliteit en datamanagement zijn van vitaal belang voor machinebouwbedrijven. Daarom zal CECIMO het werk van de Europese Commissie met betrekking tot het verantwoord omgaan met gegevens nauwlettend volgen. umati is ook een prioriteit, omdat het gericht is op het creëren van een wereldwijde standaard voor de connectiviteit van bewerkingsmachines. “We hebben initiatieven zoals umati nodig”, zei Cathomen. “Het belangrijkste voordeel is het eenvoudiger maken van gegevensverwerking, en als gegevens op veel interfaces voor werktuigmachines zijn gestandaardiseerd, is de bewaking van deze gegevens bijvoorbeeld vereenvoudigd”.

Marcus Burton, niet-uitvoerend bestuurder van Yamazaki Mazak UK, is voor een nieuwe periode van twee jaar bevestigd als voorzitter van het Economisch Comité. In een tijd van grote onzekerheid zal zijn ervaring CECIMO leiden in de besprekingen van de volgende EU-handelsovereenkomsten met andere landen.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden