21 november 2018 - 2 min leestijd

CELIMO: Nederland heeft innovatieve economie

Nederland staat voorop in innovatieve machinebouw. Dat was de conclusie van de CELIMO Tooling Group na een bedrijfsbezoek aan DAF en Philips vorige week. CELIMO is de overkoepelende organisatie van brancheorganisaties voor distributeurs van machines, gereedschappen en aanverwante apparatuur en diensten.

 

Vorige week was de CELIMO Tooling Group in Nederland, om de stand van techniek in ons land te bekijken. Daarnaast fungeert Nederland als gastland. Hank Oude Reimer van Oude Reimer, voorzitter van de Tooling Group: “Nederland heeft met deze twee bedrijfsbezoeken laten zien dat een klein land als het onze ook prachtige innovatieve industrie heeft. Juist bij ons is kwaliteit en efficiëntie cruciaal, als tegenwicht tegen lagelonenlanden.”

Op 16 november vond een dagprogramma plaats waarbij ook de VIMAG leden waren uitgenodigd. Dit programma bestond uit bedrijfsbezoeken bij DAF trucks en bij Philips. Bij DAF is er een rondleiding geweest met een trein door de productiefaciliteiten van het bedrijf. De rondleiding bestond onder andere uit een bezoek aan de engine factory, de sheet steel components factory en de truckassembly factory. Er worden per dag 200 customized trucks gefabriceerd. Opvallend: in veel verschillende onderdelen van het proces zijn het FPT-VIMAG-leden die de machines leveren.

 

Verdubbeling

Daarna is een bezoek gebracht aan Philips. Philips staat voor innovatieve ontwikkeling en productie van medische beeldvorming componenten, snelle en betrouwbare levering van CT vervanging buizen en 3D-gedrukte pure wolfraam delen. Dit Philips-onderdeel is wereldwijd de enige leverancier die extreem nauwkeurig wolfraam in hoge volumes kan printen en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. In de planning voor volgend jaar staat een verdubbeling van het aantal 3D-printers.

Oude Reimer is onder de indruk van de samenwerking tussen de Europese brancheorganisaties. “Het is belangrijk om de contacten binnen Europa met de verschillende brancheorganisaties te onderhouden. Zo blijven we geïnformeerd over alle economische en politieke ontwikkelingen in Europa. Wij kunnen onze leden op de hoogte blijven houden hierover.”

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden