12 februari 2018 - 2 min leestijd

Cellro automatiseert kleine series op Metav 2018

Tijdens de aanstaande vakbeurs Metav 2018 van 20 t/m 24 februari, demonstreert de automatiseringsontwikkelaar Cellro een slimme oplossing voor het automatiseren van meerdere kleinere series van verschillende vormen en afmetingen.

Het standaard Xcelerate automatiseringssysteem wordt nu optioneel geleverd met een Fixture Exchange. Met deze module kan de robot meerdere freesseries in één cyclus combineren door het automatisch verwisselen van machineklemmen en robotgrijpers. In de loop der jaren is Xcelerate een algemeen erkend automatiseringssysteem geworden. Dankzij het compacte formaat, het brede scala aan mogelijke functies en de gebruiksvriendelijke bedieningselementen is het de perfecte oplossing voor vele uiteenlopende productiedoeleinden. Van 24 uur per dag een enkele machine laden tot flexibele on-demand ondersteuning van de productie voor verschillende machines in een verplaatsbare opstelling.

 

Modulair

Xcelerate is gebouwd op modulaire technologie, waardoor de eindgebruiker het systeem waar nodig kan aanpassen om aan steeds veranderende behoeften te voldoen. Het R&D-team van Cellro ontwikkelt nieuwe modules en applicaties, waardoor het inzetbaarheidsbereik van Xcelerate wordt verbeterd. Op de Metav 2018 demonstreert Cellro een van Xcelerate’s nieuwste modules: de Fixture Exchange. Voorheen was het automatiseren van meerdere freesmachineseries lastig, omdat de machine handmatig moest worden aangepast voor het volgende product. Dit was met name omslachtig tijdens productie buiten kantooruren, met dalende winstgevendheid als gevolg. De Fixture Exchange stelt het Xcelerate-automatiseringssysteem in staat om tot vier series samen te voegen tot één onbemande productiecyclus. De module bestaat uit automatische klemmen en vier pallets. Eerst plaatst de robot de juiste pallet met behulp van een palletgrijper. Vervolgens stelt de robot zich in op een productgrijper om het product in de machine te plaatsen. Nadat alle producten zijn voltooid, bereidt de robot automatisch de volgende serie producten met hun respectieve pallets voor. Cellro geeft op de Metav een live-demonstratie van de Fixture Exchange.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden