12 november 2019 - 3 min leestijd

Cellro opereert al vijf jaar in medische industrie

Tot nu toe verborgen voor het publiek, maar al meer dan vijf jaar onderdeel van Cellro is de Business Unit Medical. Binnen deze BU wordt de orthopedische markt bediend met een groeiend aanbod van oplossingen, toegespitst op het maakproces van de klant. Cellro presenteert Cellro Medical voor het eerst aan het grote publiek tijdens Metav 2020.

Cellro viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan. Cellro stapte in de verspanende industrie om deze toch wel conservatieve branche een hogere productiviteit te bieden door inzet van hoogwaardige en toekomstbestendige automatiseringsproducten. Met een team van inmiddels meer dan 70 medewerkers en een breed productprogramma ondersteunt Cellro wereldwijd haar klanten in hun automatiseringsbehoeften. En dat doet Cellro inmiddels dus ook al vijf jaar voor de orthopedische industrie.

De BU Medical is ontstaan vanuit een klantvraag. De medische klant is gecharmeerd van de visie van Cellro op hoe je automatisering op een toekomstbestendige manier kunt vormgeven. Dat is duidelijk te zien in de modulaire opbouw van de systemen in zowel hardware als software bovenliggende datastructuren. Elk systeem kent zijn eigen functionaliteit en is zowel stand alone als in een lijnproductie te gebruiken.

 

BU Medical faciliteert maakproces 

De orthopedische industrie is een snel opkomende industrie met een groei van 3,5% per jaar. De gemiddelde leeftijd gaat omhoog, de kwaliteit van leven wordt hoger en medische zorg is beter bereikbaar voor de mens. Dit biedt veel kansen naar de toekomst. De BU Medical faciliteert het maakproces van klanten op dit moment met name in de ‘joint replaces’ en ‘trauma’ toepassingen. Binnen deze industrie bedient de BU Medical op dit moment de helft van de vraag en wordt er voor de absolute top van de markt in bedrijfsgrote, omzet en technologische uitdagingen gewerkt. Op dit moment werkt Cellro voor onder andere DePuy Synthes, Stryker en andere toonaangevende namen in de orthopedische wereld. Het aanboren van de orthopedische industrie heeft Cellro uitgedaagd om op een hoog kwaliteitslevel te ondernemen, waarbij ze verschillende certificeringen heeft toegevoegd en werkprocessen verder heeft gestandaardiseerd. Een groot deel van de technologie ontwikkelt het bedrijf in nauwe samenwerking met de klant. Een echt partnership dus.

Een van de processen waar Cellro systemen voor heeft ontwikkeld is laser markeren. Traceabillty is essentieel voor de klanten in de medische wereld. Het is belangrijk dat medische delen tot de bron terug te herleiden zijn om zeker te weten dat bij de juiste patiënt het juiste deel wordt gebruikt, en bijvoorbeeld ook in het geval van fouten in de delen. Daarom worden alle delen met een unieke code door het Cellro Laser Markeer Systeem gemarkeerd.

 

Korte terugverdientijd

Cellro ziet dat er vandaag de dag altijd nog behoefte is aan Your Machines, More Profitable. Het geheim daarvan is dat Cellro systemen zich onderscheiden door hun lage (eenvoudige) instapmogelijkheid en flexibele uitbreidbaarheid tot complete productiesystemen. Daardoor zijn deze systemen al vijftien jaar een goede investering in vrijwel alle productieomgevingen. Door de slimme inzet van automatisering is de terugverdientijd erg kort en kunnen de klanten van Cellro doorgroeien in hun automatiseringsroadmap en hun concurrentiepositie vergroten.

Cellro presenteert Cellro Medical aan het grote publiek tijdens Metav. U vindt Cellro met een corporate stand in hal 4 en met een stand op het themaplein Medical in hal 1.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden