28 november 2018 - 2 min leestijd

Cellro stapt in Heidenhain’s partnerprogramma voor automatisering

Cellro Automation maakt nu officieel deel uit van Heidenhain’s partnerprogramma voor automatisering. Cellro’s instap in het partnerprogramma effent het pad voor vlottere machinecommunicatie, ruimere gebruikersflexibiliteit en een breder supportnetwerk voor problemen bij automatisering en machinebesturing.

Heidenhain is een ontwikkelaar van machinebesturing en werkt samen met aanbieders van CNC-machineautomatisering voor een meer doorgedreven automatisering en om toekomstige ontwikkelingen te stimuleren. Het partnerschap tussen Cellro en Heidenhain houdt veel belangrijke voordelen in voor zowel fabrieksvloeren als de machinebranche in zijn geheel. In de eerste plaats profiteren bedrijven die een besturingssysteem van Heidenhain gebruiken in combinatie met een automatiseringsoplossing van Cellro van een snellere procesintegratie. Het partnerschap laat beide firma’s toe robotinterfaces steeds meer te standaardiseren, waardoor het opzetten van een volledig operationeel geautomatiseerd bewerkingsproces vlotter verloopt. De opgevoerde standaardisering beperkt ook het risico dat toekomstige wijzigingen aan de machine of automatisering resulteren in ongewenste communicatieproblemen.

Wanneer zich toch problemen voordoen, kunnen Cellro en Heidenhain die voortaan efficiënter oplossen. De serviceafdelingen van beide bedrijven kunnen informatie en kennis doeltreffender uitwisselen, wat zich vertaalt in snellere responstijden voor de klant en gerichtere oplossingen die rekening houden met het algehele productieproces.

 

Toekomstige ontwikkelingen

Gegevens intelligenter kunnen gebruiken en uitwisselen om productieprocessen te optimaliseren, wordt steeds belangrijker. Het partnerschap tussen Cellro en Heidenhain is een belangrijke stap in de ontplooiing van de Industrie 4.0-ontwikkelingen. De twee bedrijven verenigen hun kennis en ervaring op het vlak van automatisering en machinebesturing. Die synergie stemt hun toekomstige oplossingen nog meer af op de specifieke input en output die essentieel is voor de overkoepelende productieketen. Dit sluit perfect aan bij de behoefte binnen de branche aan geavanceerdere, datagedreven middelen om het toekomstige productieproces te perfectioneren en voorspellen.

Cellro is trots op het nieuwe partnerschap met Heidenhain, een leidend bedrijf in machinebesturing. De Nederlandse automatiseringsontwikkelaar onderhoudt partnerschappen met tal van andere besturingsbouwers. Dit weerspiegelt de ambitie van Cellro om haar klanten ongecompliceerde en toekomstbestendige automatiseringsoplossingen te bieden die de machinebranche naar het volgende niveau tillen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden