“Nu de markt aantrekt zien we dat metaalbedrijven weer meer gaan investeren. Wat opvalt is dat automatisering bij veel metaalbewerkers sinds de crisis in de oogjes is blijven hangen en daarom signaleren we nu een groeiende vraag naar automatiseringsoplossingen”, vertelt Elize de Koning van Cellro. De Xcelerate robotcel stond tijdens de Demoweek centraal bij de automatiseringsfabrikant.
De oplossingen van Cellro kenmerken zich door hun modulaire opbouw in combinatie met de eenvoudig te bedienen software. “Bedrijven willen zo eenvoudig mogelijk meer spiluren maken. Daarom is het voor ons belangrijk om een software te ontwikkelen die over veel functionaliteiten beschikt, maar wel snel en eenvoudig in te stellen is”, aldus De Koning.
Uiteraard moet de hardware in staat zijn om mee te gaan met de flexibiliteit van de software. Het moet om kunnen gaan met uiteenlopende productvormen en -afmetingen. Daar leent het celconcept van de Xcelerate zich volgens Cellro goed voor dankzij de vlakke laden voor de opslag van de werkstukken. “Dankzij deze vlakke laden zijn er geen fixtures nodig, is het mogelijk om te stapelen en is de opslag van diverse afmetingen mogelijk. Daarmee leent het systeem zich juist ook voor bedrijven die veel kleine en wisselende series produceren.
Als er één marktsegment is dat verandert en innoveert, is het wel de groep bedrijven die additive manufacturing-technologie ontwikkelt. Toch …
Het Kabinet investeert te weinig in de transitie naar een circulaire economie. Daarom roepen FME en Metaalunie de regering op …
Digitalisering stimuleert innovatie, productiviteit en economische groei in de mkb-industrie, maar ook in de voedselproductie en zorg. Daarom gaan het …
Door de belofte van een korte time-to-market, first time right engineering en een naadloze productieketen, digitaliseert de industrie in rap …