20 oktober 2023 - 3 min leestijd

Ceratizit en Cad2M bundelen krachten in nieuw Technical Center

Gereedschapsspecialist Ceratizit en Cad2M, specialist in CAD/CAM/PDM/PLM oplossingen bundelen hun krachten in het nieuwe Technical Center van Ceratizit in Roosendaal. Het doel van de samenwerking is het delen van kennis en expertise met betrekking tot productietechnologie en procesoptimalisatie.

Het nieuwe Technical Center van Ceratizit is onlangs geopend en huisvest de nieuwste technologieën en apparatuur. Het Technical Center gaat een belangrijke rol spelen bij het geven van producttrainingen, het testen van verspanende gereedschappen en bij het uitwerken van klantcases. Hierbij staat het delen van kennis centraal. “Net als Ceratizit wil Cad2M zich verder ontwikkelen als kennispartner binnen de maakindustrie. Toen we werden getipt over de plannen van Ceratizit hebben we vrij snel contact opgenomen om te sparren over een mogelijke samenwerking. Na het eerste contact bleek al snel dat onze ambities naadloos op elkaar aansluiten. Uiteindelijk willen we kennis bij elkaar laten komen om zo organisaties totaal te kunnen ontzorgen”, zegt Wesley Rouwenhorst, Bussiness Development Manager bij Cad2M.

Door middel van een strategische samenwerking willen de twee partners middels seminars en informatiesessies klanten informeren over productietechnologie, procesoptimalisatie en digitalisering. “De afgelopen jaren hebben we in de praktijk ervaren dat klanten steeds vaker met complexe vraagstukken bij ons terechtkomen. Vaak gaat dit over de maakbaarheid van een product en over de benodigde gereedschappen en bewerkingsstrategieën. Echter neemt ook de behoefte aan kennis over bijvoorbeeld procesoptimalisatie, automatisering en digitalisering toe. Dankzij de samenwerking met Cad2M kunnen we in het Technical Center het hele spectrum behandelen”, zegt Tinus Zuetenhorst, directeur van Ceratizit Nederland.

CAD/CAM en gereedschap

In het kader van het partnerschap heeft Cad2M de SolidCAM software beschikbaar gesteld en verzorgt het de aansturing van de CNC-machines en het scholen van de operators. Dit stelt Ceratizit in staat om werkstukken te ontwerpen, te programmeren, te simuleren en vervolgens ook daadwerkelijk te verspanen. Hierdoor kunnen bezoekers in het Technical Center stapsgewijs zien en ervaren wat de verschillende bewerkingsstrategieën en verspanende gereedschappen voor effect hebben op de productiviteit, kwaliteit en standtijd.

Naast reseller van bekende softwareoplossingen zoals Solidworks/3Dexperience en SolidCAM, is Cad2M vooral ook gespecialiseerd in het leveren van totaaloplossingen. “We zitten midden in een digitaliseringstransitie. We merken dat de vraag naar kennis over hoe een volgende stap te maken in het proces van aanvraag tot oplevering, steeds groter wordt. Daarbij gaat het niet meer alleen om software maar juist vooral om het proces daaromheen. Hoe behoud je alle data en zet je data in op de juiste plek, op het juiste moment? Met de kennis, kunde en mogelijkheden die we hebben, zorgen we ervoor dat we het cement tussen de bouwstenen kunnen zijn en processen naadloos met elkaar kunnen laten communiceren en verbinden”, vertelt Rouwenhorst.

Cad2M zal tijdens diverse seminardagen aantonen hoe het koppelen van processtromen bij kan dragen aan een hogere proceszekerheid en kortere doorlooptijden. Het doel van de specialist in software en (maak)processen is om klanten die vastzitten in het proces aan het denken zetten. Naast het geven van interessante seminars zal Cad2M het Technical Center ook gebruiken als democentrum voor klanten en prospects uit het Zuiden van het land en België.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden