12 juli 2019 - 3 min leestijd

Ceratizit Group vergroot logistiek centrum voor 20.000 picks per dag

De Ceratizit Group is in het Duitse Kempten gestart met de bouw van een compleet nieuw logistiek centrum, waar straks dagelijks 20.000 picks per dag plaats moeten gaan vinden. Het logistiek centrum wordt gebouwd op 500 meter afstand van het huidige logistiek centrum.

 

Omdat het huidige logistieke centrum in Kempten te klein wordt voor de opslag van gereedschappen van de complete Ceratizit Group, is in mei gestart met de bouw van een compleet nieuw logistiek centrum. Op 500 meter van het huidige centrum moet in 2021 een volledig geautomatiseerd logistiek centrum zijn gerealiseerd waar 20.000 picks per dag zullen worden voltooid en dat ruimte biedt aan 300.000 opslagcontainers. “Het nieuwe logistieke bolwerk wordt een nieuwe stap in digitalisering en automatisering. Met behulp van ‘machine learning’ en kunstmatige intelligentie zal het systeem kunnen voorspellen wanneer de drukste momenten ontstaan en waar werknemers geplaatst moeten worden. Sensoren zullen alle kritische componenten monitoren voor ‘predictive maintenance’. Ook interessant is dat voor het eerst niet alleen mensen de orders zullen picken, maar ook robots. Met name in de nachtelijke uren is dit een mooie toevoeging. Daarnaast zullen alle pickstations voorzien worden van weegschalen. Het systeem zal aan de hand van de massa automatisch controleren of de juiste hoeveelheid items zijn gepakt. Deze extra controle zal de betrouwbaarheid nog verder vergroten. Met het nieuwe centrum streven we naar een leverbetrouwbaarheid van 99%”, aldus Umans.

 

 

Huidig centrum

 

In het huidige logistieke centrum worden dagelijks 10.000 picks verricht en 4.000 orders afgehandeld en verstuurd. Het centrum is in 2011 volledig geautomatiseerd en sindsdien verder uitgebreid. Het centrum heeft zes pickstations waar containers met behulp van barcodes via een lopende band naartoe worden vervoerd. De magazijnmedewerker kan zo op één plaats blijven staan. In het verleden liepen veertig mensen continu in het magazijn orders te picken. Nu wordt hetzelfde werk foutloos verricht door een handjevol mensen. Het magazijn bestaat uit zes straten van 56 meter lang, zes meter hoog en 21 etages. Het biedt ruimte aan ongeveer 100.000 containerplaatsen. De sorteer- en inpakstations werken met een zogenoemd ‘put to light system’. Met behulp van lichtsignalen en displays worden magazijnmedewerkers door het pickingproces geleid. Het systeem geeft precies aan hoeveel items er gepakt moeten worden en bij welke order de items horen. Zo is de foutmarge tot een minimum gereduceerd.

 

De capaciteit van het nieuwe logistiek centrum gaat fors omhoog. De ontwikkeling van het nieuwe gebouw houdt rekening met de verwachte groei in de komende tien jaar. Uitbreiden van de capaciteiten zal dan ook eenvoudig zijn in de toekomst.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden