3 september 2018 - 3 min leestijd

Ceratizit, Komet, WNT en Klenk presenteren gereedschapsoplossingen op AMB

Na de integratie van Komet, de fabrikant van precisiegereedschappen uit Besigheim, presenteert de inmiddels 9.000 medewerkers sterke Ceratizit-Group zich op de AMB 2018 met een nieuwe, dynamische structuur. Naast Cutting Solutions by Ceratizit, Klenk en WNT is Komet een van de vier competentiemerken voor de verspaning geworden. Dat hierdoor Ceratizit tot een complete aanbieder in alle segmenten van de verspaning opgeklommen is, wordt op de twee stands in Stuttgart duidelijk.

De beursbezoekers van de AMB krijgen dit jaar bij beide Ceratizit-stands samengevoegde fabricagecompetenties aangeboden. In hal 1 presenteert de onderneming liveshows en innovatieve productlanceringen, met als hoogtepunt de onthulling van een technische wereldprimeur voor draaien. In hal 3, welke sinds dit jaar de naam van het bestuurslid van Ceratizit (Jacques Lanners) draagt, presenteert Ceratizit onder andere zijn gereedschap- en productiecompetentie voor automotive. De bezoekers ervaren bij drie vitrines hoe met de nieuwste gereedschapstechniek de productiviteit en kwaliteit kunnen stijgen bij de bewerking van een cilinderkop en motorblok, turbo’s en een nokkenas. Hier zal naast Ceratizit het competentiemerk Komet zijn bekende kracht tonen en haar nieuwste oplossingen voor de automobielindustrie voorstellen.

 

Gemeenschappelijk ontwikkelingstraject

Ook de 100-jaar-boor KUB 100 is een van de highlights, die op stand B11 in de Jacques Lanners hal te bewonderen is. De KUB 100 is ontstaan uit een gemeenschappelijk ontwikkelingstraject van Ceratizit en Komet en toont de snelle en succesvolle integratie van de beide teams.

 

Acht snijkanten

De gereedschapontwikkelaars van Cutting Solutions by Ceratizit brengen bovendien de MaxiMill 491 mee naar de AMB. Het dubbelzijdige 90°-hoekfreessysteem wordt gekenmerkt door een simpele handling en snelle plaatwissel direct aan de machine. Het systeem heeft acht bruikbare snijkanten per wisselplaat, maakt een exact 90° profiel aan het werkstuk mogelijk en biedt door de systeemuitbreiding met wisselplaatgroottes van 9 mm nu nog meer flexibiliteit.

 

Hardbewerking

Eveneens in de Jacques Lanners hal zal WNT haar innovatieve oplossingen voor de verspaning presenteren. De nieuwigheden worden hier weerspiegeld in de nieuwe gereedschappen voor hardbewerking. Naast een gereedschap voor de trochoïdale ruwbewerking in harde materialen heeft WNT ook een gereedschap voor het finishen, nieuwe boorgereedschappen en een multitool voor boren, verzinken en schroefdraadfrezen in het hardheidsbereik ≥ 58 HRC. Ook op het gebied van langdraaien heeft WNT haar assortiment uitgebreid en presenteert zich met nieuwe gereedschapoplossingen, die de productiviteit van langdraaimachines significant verhogen.

 

Lucht- en ruimtevaart

Last but not least wordt ook Klenk als vierde competentiemerk van Ceratizit op stand B11 in hal 3 gepresenteerd. Als specialist voor gereedschappen voor de verspaning van CFK, titaan, aluminium en staal ligt de focus hier duidelijk op branche-oplossingen voor de lucht- en ruimtevaart. Klenk presenteert naast een innovatieve verzinkboor ook vele andere hoogkwalitatieve speciaalgereedschappen, die bedrijven in de aerospace-industrie zeker zullen bekoren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden