13 augustus 2020 - 2 min leestijd

Chiron Group neemt Mecatis over en breidt productgamma uit

Op 1 augustus 2020 heeft de Chiron Group de Zwitserse machinebouwer Mecatis SA overgenomen. Mecatis is gespecialiseerd in kleine, uiterst nauwkeurige bewerkingscentra die worden gebruikt in de horloge- en sieradenindustrie, medische technologie en fijnmechanica. Met de overname breidt Chiron haar productgamma verder uit.

Mecatis, opgericht in 2007, ontwerpt, bouwt en onderhoudt bewerkingscentra voor het op hoge snelheid bewerken van micro-technische componenten. Het hoogtepunt van het productassortiment onder het merk ‘Factory5’ is de Micro5 die in 2017 werd gepresenteerd. Dit is een compact bewerkingscentrum met vier of vijf assen dat klanten gebruiken voor de snelle en nauwkeurige productie van een breed scala aan componenten. Alle Factory5-producten worden consistent digitaal op de markt gebracht via het platform www.factory5.tech.

Beide partners profiteren van de overname: met onmiddellijke ingang zullen de Factory5 bewerkingscentra wereldwijd verkocht worden door de Chiron Group. Het volledige servicenetwerk van de bedrijvengroep zal in de toekomst ook beschikbaar zijn als aanspreekpunt voor Factory5-klanten. Anderzijds breidt de Chiron Group zijn technologiebasis uit met de overname. “De uiterst nauwkeurige bewerkingscentra van Factory5 vormen een perfecte aanvulling op het productassortiment van Chiron onder de 08-serie. Met hen versterken we ons aanbod voor de precisie- en medische-industrieën. Op deze manier kunnen we nu optimaal voldoen aan de wensen van veel klanten naar compacte, hoogdynamische machines voor kleine componenten”, legt Dr. Claus Eppler, Managing Director R&D bij Chiron uit.

Alle medewerkers van Mecatis worden overgeplaatst naar het toekomstige Chiron Swiss SA; zij zullen voor de Factory5-producten blijven zorgen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden