23 oktober 2019 - 3 min leestijd

Chiron opent high-tech Precision Factory in Neuhausen

Na slechts 15 maanden bouwen is de nieuwbouw van de Chiron Precision Factory in Neuhausen ob Eck (D) afgerond. Het is het grootste project van Chiron in bijna 100 jaar bedrijfsgeschiedenis. De officiële opening vindt plaats op 24 oktober 2019, waarbij talloze gasten uit de politiek en het bedrijfsleven aanwezig zullen zijn.

“Met een capaciteit van maximaal 400 machines per jaar is de Chiron Precision Factory één van de modernste machinefabrieken in Europa”, legt Dr. Ing. Markus Flik, voorzitter van het Chiron-management uit. “Het gebouw is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van onze nieuwe machineserie die sinds eind augustus wordt gebouwd. De bewerkingsmachines die in de nieuwe fabriek worden gefabriceerd combineren productiviteit met maximale precisie. Om deze reden draagt ons nieuwe gebouw ook de naam ‘Precision Factory'”, voegt Flik toe.

 

Temperatuurregeling

Voor de nauwkeurige montage van de bewerkingsmachines is het belangrijk om de temperatuur in het gebouw binnen nauwe grenzen te houden. Dit wordt gerealiseerd door betonkernactivering. Bovendien wordt de afvalwarmte die tijdens het testen van de machines wordt gegenereerd op een milieuvriendelijke manier gebruikt om de fabriek te verwarmen. Het regelsysteem voor verwarming, ventilatie en verlichting werkt met een sensornetwerk dat continu de temperatuur in de hal meet en indien nodig automatisch aanpast. Het nieuwe gebouw biedt een hoge flexibiliteit dankzij de grote overspanningen van de hallen met slechts een paar kolommen en moderne kranen met een hoog laadvermogen.

Met de bouw van de Precision Factory heeft Chiron de hele locatie in Neuhausen ob Eck gereorganiseerd. Geoptimaliseerde assemblage- en logistieke processen en de nabijheid van pre-assemblage dragen bij aan een verdere reductie van levertijden. Het geavanceerde assemblageconcept (Clustermontage) wordt gekenmerkt door een klein aantal bewerkingsstappen en maakt het mogelijk om flexibel te reageren in geval van personeelstekorten of grote vraag naar specifieke machinetypes.

 

14.000 vierkante meter

Met meer dan 30 miljoen euro is de Chiron Precision Factory de grootste investering in bijna 100 jaar in de geschiedenis van het bedrijf. Met een vloeroppervlak van ongeveer 14.000 vierkante meter, waarvan 11.500 vierkante meter voor assemblage en logistiek en 2.200 vierkante meter voor kantoren, biedt het nieuwe gebouw de beste voorwaarden voor de geplande opstart van nieuwe typen machines die gepland zijn voor de komende jaren. “Met deze nieuwe bewerkingscentra willen we succesvol zijn in een verzwakkende markt”, zegt Flik.

 

Papierloos

Wat betreft de digitalisering hebben IT-experts en productieplanners alles uit de kast gehaald bij het uitrusten van de nieuwe fabriek om een hoge productiviteit te garanderen: digitale assemblagemappen en contactloze logistieke boekingen maken de weg vrij voor een papierloze fabriek. Een pick-by-light-systeem helpt de orderverzamelaar bij de snelle en veilige toegang tot opgeslagen onderdelen. Ten slotte wordt voor de kwaliteitsborging wat betreft de staat van levering van de machines gedocumenteerd door middel van een digitale vingerafdruk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden