25 maart 2019 - 2 min leestijd

Chiron verspaant staal met 1.000 cm3/min op open huis

Chiron opent van 8 t/m 10 mei haar deuren voor het jaarlijkse open huis in Tuttlingen (D). Dit jaar worden tal van machines live onder spaan gepresenteerd, waaronder het nieuwe FZ 16 S vijfassige bewerkingscentrum. Een andere highlight is het verspanen van staal met een indrukwekkend volume van 1.000 cm3/min.

Simultaan vijfassig verspanen met de nieuwe FZ 16 S is een van de highlights van het Chiron Open House dit jaar. Deze en vele andere bewerkingscentra, evenals tal van ideeën en innovaties op het gebied van CNC-gestuurd verticaal frezen en draaien, kunnen dit jaar door bezoekers worden ervaren. Verder hoogtepunten zijn onder meer de nieuwe softwareoplossingen uit het SmartLine-portfolio.

 

Nieuwe softwareoplossingen

Een hoogtepunt in 2019 wordt opnieuw het onderwerp van digitalisering in de machinebouw. Geïnteresseerde partijen kunnen kennismaken met de nieuwe software-oplossingen ConditionLine en ProtectLine, die beide later dit jaar op de markt worden geïntroduceerd. ConditionLine maakt het mogelijk onderhoud en reparaties gericht te plannen, waardoor de productiviteit verbetert. ProtectLine beschermt de fysieke machine preventief tegen botsingen door middel van een digital twin.

 

Uitgebreid lezingenprogramma

Zoals gewoonlijk zal het Chiron Open Huis 2019 een uitgebreid lezingenprogramma bevatten over een breed scala van industriële onderwerpen. Het evenement biedt ook een goed platform voor de uitwisseling van ideeën met elkaar dit jaar, bijvoorbeeld tijdens het netwerkevenement aan het einde van de tweede dag van het open huis. 

Stama, met zijn hoofdkantoor in Schlierbach (D) en onderdeel van de Chiron Group, opent van 7 t/m 9 mei haar deuren voor vakbezoekers.

Op de website leest u meer over het open huis van Chiron. Tevens kan u contact opnemen met Oude Reimer uit Hilversum, de Nederlandse vertegenwoordiging van Chiron en Stama.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden