22 juli 2020 - 3 min leestijd

Chriron Group neemt vergaande stappen om haar toekomst veilig te stellen

De Chiron Group moet vanwege corona en de crisis in de auto-industrie herstructureren. Dit omvat de bundeling van productie en montage in Tuttlingen en Neuhausen o. E., de concentratie op service en verkoop van Stama-producten op de locatie Schlierbach en de verkoop van Scherer Feinbau GmbH, gevestigd in Alzenau.

 

“Als gevolg van de crisis in de auto-industrie en de gevolgen van de corona-pandemie in de lucht- en ruimtevaartindustrie, wordt de Chiron Group (Duitsland) geconfronteerd met een aanzienlijke daling van de vraag. Om de toekomst van de Groep veilig te stellen, zijn het management, de raad van commissarissen en de eigenaren een uitgebreide herstructurering gestart”, meldt de organisatie op haar site.

De Chiron Groep is met ongeveer 2.100 medewerkers een toonaangevende wereldwijde leverancier van bewerkingscentra, die voornamelijk worden gebruikt in de auto- en ruimtevaartindustrie, maar ook in de machinebouw en in precisie- en medische technologie. Al in 2019 noteerde de Groep een aanzienlijke daling van de vraag, veroorzaakt door de onrust in de auto-industrie en de verzwakking van de wereldeconomie. Terwijl de Chiron Groep in 2018 een omzet van ongeveer 500 miljoen euro behaalde, daalde de omzet in 2019 tot 443 miljoen euro (-11%). In 2020 werd de situatie verergerd door de effecten van de corona-pandemie, dus een verdere daling wordt verwacht. De Chiron Groep bereidt zich daarom voor op verder dalende en zeer volatiele markten en verwacht een aanzienlijk lagere werkdruk en een onstabiele verkoopontwikkeling.

 

Pakket

“Gezien deze vooruitzichten is een herschikking van de Groep essentieel”, legt algemeen directeur Vanessa Hellwing uit. “Deze beslissing was niet gemakkelijk voor ons. Maar we moeten nu handelen om de toekomst veilig te stellen en de Groep sterker uit de crisis te leiden dan voorheen. De Raad van Commissarissen en de eigenaren ondersteunen deze koers.” Ons doel is om de Groep in staat te houden om op korte termijn optreden en op middellange termijn concurrentievoordelen creëren om zo veel mogelijk banen veilig te stellen. Dit doen we met een uitgebreid pakket aan maatregelen. We hebben alle alternatieven zorgvuldig onderzocht en beschouwen de ingezette reorganisatie als noodzakelijk en toekomstbestendig “, zegt dr. Armin Schmiedeberg, voorzitter van de raad van commissarissen

De Chiron Groep is van plan alle Duitse productie- en assemblagecapaciteiten in de Tuttlingen en Neuhausen o te consolideren. E. planten. Daarom worden de montage- en toepassingsafdelingen van Stama Maschinenfabrik GmbH verplaatst van Schlierbach naar de fabriek in Neuhausen, zo’n 150 kilometer verderop. De vestiging in Schlierbach zal zich in de toekomst concentreren op verkoop en service voor het merk Stama.

 

Bezuinigingen

“Deze maatregelen zullen bezuinigingen met zich meebrengen. Tegelijkertijd bundelen we onze productiecapaciteiten in een van de modernste machinefabriekfabrieken in Europa. We versterken ook de sector van precisie en medische technologie door een samenwerking met een Zwitserse fabrikant van kleine bewerkingen. We intensiveren ook de succesvol gestarte activiteiten op het gebied van Additive Manufacturing. We hebben al deze beslissingen genomen na grondige analyses en zorgvuldige afweging en zijn ervan overtuigd dat we de juiste strategie volgen voor een succesvolle heroriëntatie in het belang van onze klanten, “, zegt Vanessa Hellwing.

Daarnaast heeft de Chiron Group de verkoop van Scherer Feinbau GmbH geïnitieerd. Het bedrijf, opgericht in 1978, maakt deel uit van de Groep sinds 2012 en produceert CNC-verticale draaibanken en draaibanken met verticale assen op de locatie Alzenau. Een toonaangevende fabrikant van draaibanken wordt beschouwd als een koper. De aankoop moet voor de zomer van 2020 worden afgerond. De Chiron Groep zal zich in de toekomst dan ook concentreren op haar kerncompetenties frezen en frezen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden