9 april 2019 - 3 min leestijd

Claas ontwikkelt intelligente en energiezuinige voertuigen met Dassault Systèmes

De Duitse fabrikant van landbouwvoertuigen Claas heeft de wereldwijde implementatie van het 3DExperience-platform afgerond. Claas gebruikte al een aantal losse applicaties van Dassault Systèmes, maar besloot onlangs al deze oplossingen te migreren en te integreren via het 3DExperience-platform.

Het grote voordeel van het 3DExperience-platform is dat alle bedrijfsdata nu beschikbaar zijn voor alle engineering- en productieafdelingen en gebruikers. De operatie vormt een cruciaal onderdeel van de digitale transformatie die het Duitse concern momenteel ondergaat.

 

Steeds snellere innovatie 

Bedrijven die snel willen innoveren kunnen niet langer volstaan met het aan elkaar koppelen van individuele afdelingen en systemen. Door de steeds snellere ontwikkelingen in de wereld van industriële systemen en oplossingen is het van cruciaal belang dat bedrijven kunnen profiteren van één digitaal platform waarop alle disciplines in realtime samenwerken, gedurende de gehele levenscyclus van een product of systeem. Gezamenlijk kunnen zij zo machines ontwikkelen, eventuele problemen identificeren en er oplossingen voor uitrollen. Bovendien maakt het nauwe samenwerking met zowel klanten als toeleveranciers mogelijk.

 

Eén digitaal platform

Claas heeft in dit kader één digitaal platform gecreëerd waar alle disciplines binnen de organisatie gebruik van maken. Alle betrokken afdelingen hebben nu toegang tot alle kennis en knowhow van het bedrijf. Ze kunnen hierdoor nauw met elkaar samenwerken, zodat het concern voorop blijft lopen als het gaat om innovatie en vernieuwing. Claas maakt hiertoe gebruik van vier industrie-oplossingen van Dassault Systèmes: Single Source for Speed, Concurrent Equipment Engineering, Ready to Make en Keep Them Running, alle gebaseerd op het 3DExperience-platform.

 

Geen dubbele informatie meer

“3DExperience van Dassault Systèmes is ons strategisch platform voor alle processen op het gebied van engineering en digitalisering – van het eerste idee tot en met productie en dienstverlening”, vertelt Nico Michels, head of digital product engineering bij Claas. “Iedereen binnen onze organisatie maakt nu gebruik van dezelfde productinformatie. Alle medewerkers hebben daarbij toegang tot een en dezelfde geïntegreerde oplossing waarin zich de meest recente ontwerpen bevinden. Al deze designs hoeven wij wereldwijd dus nog maar op één plaats te beheren en te onderhouden. We hebben daarmee afscheid genomen van een aanpak waarbij we op meerdere locaties dezelfde informatie moesten bijhouden.” 

 

Intelligente organisatie

“De markt voor landbouwvoertuigen en -materieel verandert snel. De partijen in deze markt integreren in hoog tempo Internet of Things-concepten. De machines die ze leveren worden hierdoor steeds intelligenter”, vertelt Philippe Bartissol, vice president Industrial Equipment Industry bij Dassault Systèmes. “Om dit soort innovaties tot stand te kunnen brengen, moeten fabrikanten zeer efficiënt werken en bovendien opereren als één intelligente, connected organisatie. Met de wereldwijde uitrol van het 3DExperience-platform heeft Claas deze omslag succesvol gerealiseerd.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden