29 juli 2019 - 2 min leestijd

CMZ introduceert productieve serie draaibanken

Om te kunnen voldoen aan de bestaande vraag heeft CMZ onlangs zijn productiecapaciteit verhoogd. Uit dit proces is een nieuwe productieve draaibank ontstaan; de TTL Serie. Deze machines kunnen simultaan met drie gereedschappen bewerken dankzij een subspil met een Z-as. Hoogstwaarschijnlijk wordt de productieve CMZ TTL Serie tijdens de EMO in Hannover gepresenteerd.

Één van de voordelen van de nieuwe TTL Serie is dat de spillen en de X- en Y-as niet worden aangedreven door riemen. Door gebruik te maken van directe aandrijvingen is het mogelijk om hogere vermogens en koppels over te brengen. De TTL Serie is uitgerust met een hoofdspil, subspil en twee turrets met posities voor aangedreven gereedschappen. De turrets, ieder met ruimte voor twaalf posities en 24 indexposities, zijn geschikt voor aangedreven gereedschappen met een vermogen van 14 kW, een koppel van 42 Nm en een toerental van 12.000 min-1.

 

Subspil met Z-as

Een handige eigenschap van de TTL Serie is de subspil die niet alleen in de horizontale richting kan bewegen, maar ook in de verticale. In combinatie met de hoofdspil en de twee turrets betekent dit dat het mogelijk is om simultaan met drie gereedschappen te bewerken. Voor het bewerken van lange werkstukken is het tevens mogelijk om een center te plaatsen op het bovenste gedeelte van de subspil. De Z-as in de subspil geeft de TTL Serie dus meer mogelijkheden.

De TTL Serie heeft als basis een schuinbedconstructie van 60 graden voor een optimale spanenval en ergonomie. De machine heeft daarnaast een maximale draaidiameter van 220 mm, een afstand tussen de centers van 800 mm en is geschikt voor een maximale stafdiameter tussen de 52, 56 of 66 mm afhankelijk van het type. Ook het maximale toerental van de spil is afhankelijk van het type en is 4.000 min-1 of 4.500 min-1. De TTL serie is niet beperkt tot alleen bewerkingen van staf, omdat ook de mogelijkheid bestaat om het systeem te koppelen aan een portaallader en geautomatiseerde werkstukopslag, zoals bij bijvoorbeeld de TA en TD series.

In Nederland wordt CMZ vertegenwoordigd door Promas uit Maasbree.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden