7 januari 2020 - 2 min leestijd

CNC Instructie Buro introduceert nieuwe Fanuc CNC simulator

Voor het beroepsonderwijs is nu de nieuwe release van de Fanuc CNC Simulator software officieel beschikbaar. Hiermee kan, op een toegankelijke manier, kennis worden gemaakt met CNC-bewerkingen op 3D Virtuele Machines.

Er is veel energie gestoken in de nieuwe versie van de Fanuc CNC simulator, om up-to-date Fanuc-configuraties te realiseren. Dit sluit geheel aan bij de Nederlandse werksituatie en de Fanuc-instructieboeken met praktijkoefeningen voor CNC-draaien en CNC-frezen. De levering omvat ook diverse werkboeken in de vorm van tutorials en interactieve CNC-programmeeroefeningen. De opzet van de software is overzichtelijk, zodat al snel nieuwe CNC-programma’s kunnen worden gemaakt en gecontroleerd. De benodigde magazijn voorraadtools en werkstukken (bibliotheken) zijn gemakkelijk aan te vullen.

 

Verschillende modules

Maar er zijn nog meer functies beschikbaar, die de nieuwsgierigheid kunnen prikkelen. De E-learning module is zelf uit te breiden voor opgaven in het eigen praktijklokaal. De SimCam module vormt een uitdaging om de mogelijkheden van CAD/CAM te ontdekken. Er is een 3D-freesfunctie voorhanden, een graveerfunctie, er kunnen tandwielsets worden berekend en gefreesd en meer handige tools en plug-ins. Ook Fanuc-macro’s voor draaien en frezen incl. onder programma techniek worden ondersteund. In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op o.a. bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D-print-machines en zelfs een vijfassige robot om deze te visualiseren. De besturing van een virtuele Drone is als fun toepassing beschikbaar.
De Fanuc CNC Simulator vervult daarmee de wensen van het VMBO/MBO onderwijs en is ook een betaalbaar instructiepakket.

Het CNC Instructie Buro verzorgt de levering en support, met inmiddels goede recensies van gebruikers die de pakketten al in de bèta versie hadden afgenomen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden