19 mei 2020 - 2 min leestijd

Daan Kersten treedt af als CEO van Additive Industries

Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries, zal per 30 juni 2020 officieel Additive Industries verlaten. Kersten: “Na acht intense jaren van snelle groei vind ik dit een goed moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap.” Totdat er een geschikte opvolger is gevonden, neemt Chief Technology Officer (CTO) Mark Vaes de rol van CEO op zich. Aandeelhouder Highlands Beheer neemt de aandelen van Kersten over. Tevens kondigt de houdstermaatschappij van de familie Wintermans een investering van 14 miljoen aan in Additive Industries.

Additive Industries zal de kapitaalbijdrage gebruiken voor uitbreiding van haar productportfolio, versnelling van de technologische roadmap en versterking van werkkapitaal. De nieuwe financiering voorziet ook in mogelijke COVID-19-effecten die de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf kunnen beïnvloeden. In zijn commentaar zegt Kersten: “Deze substantiële investering bevestigt het lange termijn commitment van Highlands aan de groeiambities van het bedrijf. Het stelt Additive Industries in staat om een nieuwe en belangrijke stap te zetten in haar missie om baanbrekende verbeteringen te realiseren voor het 3D-printen van hoogwaardige metalen onderdelen.

Mark Vaes, CTO en sinds 2013 de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de MetalFAB1 zegt: “Sinds de oprichting in 2012 hebben we ons volledig toegewijd aan het bouwen van een systeem dat anders is dan alle andere. Een modulair systeem met het grootste symmetrische bouwvolume dat in de handel verkrijgbaar is en toonaangevend is als het gaat om betrouwbaarheid en productiviteit. Ik ben ervan overtuigd dat we met de voortdurende steun van onze klanten, partners, het team en onze aandeelhouder de ontwikkelingsagenda nog verder kunnen versnellen.” Tot de klanten van Additive Industries behoren onder meer verschillende toonaangevende auto- en luchtvaartfabrikanten, een toonaangevend ruimtevaartbedrijf en F1 Team Alfa Romeo Racing ORLEN.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden