3 mei 2018 - 2 min leestijd

Dassault Systèmes blijft in eerste kwartaal 2018 groeien

3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het eerste kwartaal van 2018, dat eindigde op 31 maart. De totale omzet groeide naar 818,7 miljoen euro (IFRS 15).

Dassault Systèmes rapporteert sinds 1 januari 2018 conform IFRS 15 en heeft ter referentie de eerste kwartaalcijfers zowel volgens deze standaard als de eerder gehanteerde IAS 18 gepubliceerd. De omzet uit licenties en andere software groeide met 14%, wat mede het gevolg is van 26% hogere omzet uit 3DEXPERIENCE-software (beide IAS 18). Het bedrijf bevestigde tevens de financiële doelstellingen voor 2018, zijnde een niet-IFRS omzetgroei van 8% tot 9% en winst per aandeel groei van 6% tot 8%, of 11% tot 13% in constante valuta.

 

Wereldwijde industriële renaissance

Bernard Charlès, Vice Chairman en CEO van Dassault Systèmes, licht toe: “Wij ervaren momenteel een wereldwijde industriële renaissance, die tot nieuwe manier van uitvinden, leren, produceren en handelen leidt, zowel virtueel als fysiek. Marktleiders van de toekomst zijn in staat om alle kennis, talenten en waardevolle netwerken van de nieuwe generatie medewerkers te benutten voor het leveren van een nieuwe categorie duurzame oplossingen. Digitale experienceplatformen vormen de infrastructuur van de 21ste eeuw. Hiermee zijn de horeca, retail en transportsector inmiddels al getransformeerd en de industriële wereld is als volgende aan de beurt. Met de 3DEXPERIENCE Marketplace positioneert Dassault Systèmes zich als een aanjager voor die transformatie.”

 

Nieuwe marktkansen

“De sterk gegroeide omzet uit 3DEXPERIENCE-licenties laat zien dat het 3DEXPERIENCE-platform nieuwe marktkansen toegankelijk maakt. Het biedt onze klanten ongekende toegevoegde waarde voor innovatie en marktleiderschap, omdat het zowel een operatingsysteem als businessmodel is, zoals Gilead Sciences het afgelopen kwartaal liet zien. Ons cloudaanbod is geschikt voor grote en kleine bedrijven om nauwer met klanten samen te werken, zoals onder andere blijkt uit de onlangs bekendgemaakte opdrachten van Kärcher en EVelozcity. Voor alle SOLIDWORKS-gebruikers biedt het de kans te profiteren van een breed online aanbod van industriële services.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden