8 februari 2019 - 2 min leestijd

Dassault Systèmes boekt 13% meer omzet in vierde kwartaal 2018

3D-experiencespecialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het vierde kwartaal van 2018, dat eindigde op 31 december. De totale omzet van het bedrijf groeide met 13% in vergelijking met het jaar daarvoor, naar ruim 1,04 miljard euro (IFRS volgens IAS18).

De omzet uit software groeide met 11%, mede dankzij een aantal grote contracten voor 3DEXPERIENCE-software. Over geheel 2018 groeide de omzet met 10% naar ruim 3,47 miljard euro, waarvan 3,08 miljard uit software en 395,6 miljoen uit services.

 

Recordaantal 3DEXPERIENCE-contracten

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “2018 was een bijzonder jaar dankzij een recordaantal grote 3DEXPERIENCE-contracten en belangrijke beslissingen in onze kernmarkten aerospace, automotive en industrial equipment. Verder hebben wij het aanbod voor de fashionindustrie versterkt met Centric PLM, voor cybersystemen met No Magic en voor productie-ERP met IQMS. Tot slot hebben we het jaar afgerond met een nieuwe mijlpaal, namelijk het eerste kwartaal met meer dan 1 miljard omzet, waardoor zowel de omzet als winst in 2018 met dubbele cijfers zijn gegroeid.

“Deze resultaten bevestigen onze positie als katalysator en aanjager van de huidige wereldwijde Industry Renaissance. Wij bieden nieuwe manieren, zowel virtueel als fysiek, voor fantaseren, uitvinden, leren, produceren en verkopen. Met behulp van het 3DEXPERIENCE-platform kunnen nieuwe type bedrijven ontstaan die nieuwe categorieën van duurzame oplossingen creëren voor nieuwe generatie klanten. Het verheugt ons dat steeds meer wereldwijd opererende bedrijven voor het 3DEXPERIENCE-platform kiezen, waaronder Airbus voor hun digitale transformatie- programma en uiteindelijk het creëren van de toekomstige Europese luchtvaartindustrie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden