8 mei 2019 - 2 min leestijd

Dassault Systèmes en BHP gaan meerjarige samenwerking aan

Dassault Systèmes en BHP, een leverancier van natuurlijke grondstoffen, zijn een meerjarige strategische samenwerking aangegaan. Het doel hiervan is om digitale technologieën beschikbaar te maken voor de mijnbouwindustrie.

Door de ervaring en hulpmiddelen van beide ondernemingen te combineren, kunnen de twee partners technologieën die met succes in andere branches zijn gebruikt nu ook in de mijnbouwsector toepassen. De aandacht wordt daarbij met name gericht op geotechnologie en resource-engineering. Hiermee willen de partners zowel mijnbouwkundige als andere operationele processen optimaliseren, met als doel een verdere impuls te geven aan hun inzet op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

 

Sneller reageren op marktveranderingen

“BHP en Dassault Systèmes delen een visie en ambitie ten aanzien van de mijnbouw van de 21e eeuw”, zegt Bernard Charlès, Vice Chairman en CEO van Dassault Systèmes. “Door het digitaliseren van alle processen – van planning tot exploratie – biedt ons 3DExperience-platform een holistische innovatieomgeving die onderlinge samenwerking nadrukkelijk bevordert. Hierdoor kan BHP sneller reageren op marktveranderingen, met succes duurzame innovaties op het gebied van mijnbouw toepassen, en de kosten drastisch verlagen. Hierbij kan BHP maximaal gebruikmaken van de best practices van veel bedrijven in de maakindustrie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden