11 juli 2018 - 1 min leestijd

Dassault Systèmes en Capgemini maken digitale transformatie van nucleaire divisie van EDF mogelijk

Dassault Systèmes, de Franse elektriciteitsleverancier EDF en Capgemini zijn een samenwerking aangegaan voor de digitale transformatie van de nucleaire activiteiten van EDF.

De samenwerking is bedoeld om EDF te helpen met het digitaliseren van zijn engineeringprojecten, zodat de elektriciteitscentrales van het energieconcern beter presteren en een sterkere concurrentiepositie verkrijgen ten opzichte van andere methoden voor het opwekken van elektriciteit.

 

Standaardiseren, harmoniseren en moderniseren

De samenwerking heeft een looptijd van twintig jaar en maakt het voor EDF mogelijk om het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes maximaal te benutten voor het standaardiseren, harmoniseren en moderniseren van werkprocessen en engineeringmethoden. De businessorganisatie van EDF krijgt hierdoor in realtime toegang tot projectinformatie tijdens zowel de ontwerp-, constructie- als de operationele fase. Capgemini zal samen met Dassault Systèmes diensten leveren op het gebied van consultancy, technologie en systeemintegratie.

Een van de eerste projecten die van deze samenwerking zal profiteren, is de Hinkley Point C-centrale die EDF momenteel in Engeland bouwt.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden