29 april 2020 - 2 min leestijd

Dassault Systèmes groeit in eerste kwartaal 2020

3DExperience-specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het eerste kwartaal van 2020, dat eindigde op 31 maart. De totale omzet groeide in het eerste kwartaal met 17%, in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor, naar ruim 1,14 miljard euro. De winst per aandeel groeide met 7% naar 0,95 euro (non-IFRS, constante valuta).

Bernard Charlès, Dassault Systèmes’ Vice Chairman en Chief Executive Officer, licht toe: “Onze medewerkers hebben met een indrukwekkende betrokkenheid en snelheid klanten geholpen om vanuit huis te kunnen werken. Daardoor kunnen onze klanten hun ontwikkelingsactiviteiten continueren en de productie en bijbehorende ecosystemen veilig aanpassen op de wereldwijde crisis, waarin de gezondheid van mensen voorop staat.”

“Als een doelgericht bedrijf integreren wij functionaliteit voor de wetenschap, engineering en productie in een virtueel samenwerkingsplatform. Onze 3DExperience-omgeving voor meerdere disciplines laat zien dat een virtuele wereld de echte wereld kan uitbreiden en verbeteren”, aldus Charlès. “Het simuleren van de veiligheid in ziekenhuizen, het uitbreiden van medische apparatuur met behulp van 3D-printen, het versnellen van klinische trials met data-analyses en experiencegebaseerde opleidingen zijn tastbare resultaten van de nieuwe mogelijkheden.”

“De grote investeringen die wij hebben gedaan in de 3DExperience Cloud en het Medidata-platform voor de zorg, zijn extra relevant en impactvol tijdens de huidige wereldwijde crisis door de SARS-CoV-2-pandemie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden