30 maart 2020 - 5 min leestijd

Dassault Systèmes helpt met COVID-19-uitdagingen

Dassault Systèmes kondigt een aantal initiatieven aan om partners en klanten wereldwijd te helpen tijdens de COVID-19-pandemie. Sommige initiatieven hebben al geleid tot concrete resultaten in China en andere landen. Andere nieuwe initiatieven worden nog ontplooid.

Het 3DExperience-platform met industriespecifieke oplossingen versnelt innovaties met behulp van modellering, simulatie en business intelligence. Tevens maakt het platform multidisciplinair samenwerken op elke locatie en op elk apparaat mogelijk. De COVID-19-initiatieven bestaan uit:

 

Online samenwerken

Als gevolg van de maatregelen voor ‘social distancing’ en de verplichting om thuis te blijven, moeten de medewerkers van klanten vanaf afstand werken. Het 3DExperience-platform in de cloud is volledig operationeel en biedt geavanceerde samenwerkingsfunctionaliteiten voor het remote organiseren, plannen, beheren en uitvoeren van projecten.

Klanten kunnen vanuit huis op een veilige manier met alle data blijven werken. Daarnaast kunnen zij hun zakelijke, operationele en digitale continuïteit behouden door het uitbreiden van hun communities, projectmanagement en business naar een virtuele cloudomgeving.

“De stappen die wij hebben ondernomen in reactie op COVID-19 hebben we ontwikkeld om veiligheid te stimuleren voor onze medewerkers, partners en klanten. Met onze innovatieve oplossingen helpen we ze om veilig online te blijven samenwerken – vanaf iedere locatie”, zegt Bernard Charlès, Vice Chairman en CEO van Dassault Systèmes. “Vanaf vandaag introduceren we meerdere nieuwe benaderingen voor het versnellen van innovatie in R&D, engineering, productie en logistiek met online virtual twin experiences. Dat het merendeel van onze 3D-gebruikers vanuit huis kan samenwerken, speelt een belangrijke rol in hun moreel. Ze kunnen tijdens deze lastige tijden immers blijven doorwerken aan hun projecten en op een positieve wijze van elkaar leren.”

 

Life sciences

De life sciences-oplossingen van Dassault Systèmes zijn ontwikkeld om op korte termijn de uitdagingen op te lossen die komen kijken bij klinisch onderzoek en voor het stroomlijnen van logistieke platforms. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de Medidata-platformen. Hiermee zijn biofarmaceutische bedrijven, onderzoekers en start-ups in staat data te analyseren en te delen om innovatie te realiseren. Maar ook om sneller resultaten te genereren uit klinische onderzoeken en biofarmaceutische productieprocessen te optimaliseren.

Het bedrijf werkt ook aan nieuwe oplossingen voor het versnellen van biofarmaceutische innovatie. De ontwerpers van het nieuwe Leishenshan-ziekenhuis in Wuhan (China) hebben met simulaties van SIMULIA XFlow bijvoorbeeld al de luchttoevoer- en afvoerinstallaties weten te optimaliseren. Meer informatie over de simulatietoepassingen voor dit ziekenhuisproject is te lezen in het Engelse persbericht dat u hier kunt bekijken.

 

Uitbreiden IT-omgeving voor thuiswerken

De customer supportteams van Dassault Systèmes helpen klanten bij het uitbreiden van hun IT-omgeving voor thuiswerken. Zo biedt het concern toegang tot een op cloud gebaseerde repository voor 3D-modellen. Hierdoor worden legacy data en traditionele gebruikers gekoppeld aan het -platform en kunnen zij klantgegevens veilig opslaan als ze op afstand werken. Dit geldt ook voor alle gebruikers van CATIA V5, SolidWorks en multi-CAD.

 

Flexibele online samenwerkingsmogelijkheden en trainingen

Dassault Systèmes levert flexibele online samenwerkingsmogelijkheden waarmee klanten vanaf afstand kunnen werken. Daarnaast bieden ze geheel nieuwe onlinetrainingen aan.

Dassault Systèmes maakt gebruik van ‘best practices’ zodat value added resellers de continuïteit van projecten en diensten kunnen waarborgen. De technische serviceteams zijn volledig operationeel en uitgerust om op afstand te werken, zodat partners concrete resultaten kunnen leveren aan hun klanten. Ze kunnen onder meer gebruik maken van flexibele licenties en extra ondersteuning bij de transitie naar de cloud.

Dassault Systèmes introduceert tevens meerdere programma’s voor e-learning, zelfstudie en online certificeringen. Partners kunnen hiermee kun vaardigheden verbeteren terwijl ze op afstand werken.

 

Leerervaringen

3DExperience Education biedt online leerervaringen en content. Hiermee biedt Dassault Systèmes gebruikers certificeringen en kunnen zij hun kennis uitbreiden op momenten dat ze het rustiger hebben met werk.

Door het integreren van de leerervaringen in het cloudaanbod van Dassault Systèmes, kunnen medewerkers van klanten snel zelfstandig aan nieuwe projecten werken en nieuwe vaardigheden aanleren. Dit vergroot de wendbaarheid van organisaties als zij na de crisis weer volledig productief zijn.

De online leerervaringen zijn gericht op gebieden zoals collaboration, ontwerp, engineering, simulatie, manufacturing en productie.

 

Onlinediensten voor educatieve instellingen

Gebruikers van het 3DExperience-platform in het onderwijs kunnen hun projecten continueren door alle betrokken studenten online te laten samenwerken. Lokale voorbeelden daarvan zijn de succesvolle D:DREAM studententeams van de TU Delft.

Educatieve instellingen die nog niet met het 3DExperience-platform werken, kunnen hun digitalisering versnellen met behulp van pilotprojecten, overheidsinitiatieven om het platform landelijk in te zetten en online toegang voor docenten.

Dassault Systèmes werkt nauw samen met professionele opleiders. Samen verzorgen ze opleidingsprogramma’s voor professionals die hun inzetbaarheid willen vergroten en een drijvende kracht zijn voor de verdere transformatie na de crisis.

 

Ondersteunen start-ups

De wereldwijde community van het 3DExperience Lab versnelt de ondersteuning aan een breed scala van start-ups die open innovaties ontwikkelen om de COVID-19 uitdagingen te lijf te gaan.

Dassault Systèmes heeft in een recordtijd een speciale commissie opgezet. Deze commissie beoordeelt welke start-ups in aanmerking komen voor het acceleratieprogramma. Hiermee krijgen start-ups toegang tot collaborative engineering applications en marktplaatsen. Mentoren helpen hen bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Medische onderzoekers bieden ondersteuning bij het simuleren en valideren van de efficiëntie van de start-ups. Tot slot krijgen start-ups hulp voor een snelle productie om in te spelen op de behoeften van lokale ziekenhuizen.

Open Innovatie heeft als doel om met een open gemeenschap van vrijwilligers, ingenieurs, ontwerpers, fabrikanten, experts, wetenschappers, makers en fabrikanten problemen op te lossen. Denk hierbij aan het 3D printen van reserveonderdelen of het versnellen van het ontwerp voor de productie van ventilatoren/respiratoren.

De “Open COVID-19 Community” op het 3DExperience-platform verenigt 3DExperience Lab-leden uit Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk, India en Frankrijk om met start-ups samen te werken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden