10 augustus 2020 - 2 min leestijd

Dassault Systèmes integreert Proxem voor collaboratieve data science in 3DExperience

Dassault Systèmes voert met technologie van het recent overgenomen Proxem sterke verbeteringen door aan de collaboratieve data science in haar 3DExperience-platform. Organisaties verkrijgen hiermee waardevolle en direct inzetbare informatie uit ongestructureerde data. 

Proxem levert gespecialiseerde software en services voor semantische dataververwerking met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf levert daarnaast oplossingen voor de analyse van de beleving bij klanten. Dassault Systèmes heeft Proxem Studio, het belangrijkste product van Proxem, geïntegreerd in het 3DExperience-platform als toevoeging voor de Netvibes Exalead-applicaties voor informatieverwerking. 

Het uitgebreide portfolio van beschikbare AI-modellen voegt alle content samen in een herbruikbare kennisgrafiek. Proxem Studio biedt een combinatie van interpretatie en verwerking van natuurlijke talen met machine learning voor beter inzicht in de supply-netwerken, klantverwachtingen, markttrends en andere aspecten van de kernactiviteiten van organisaties. “80 procent van alle informatie is ongestructureerd, kan niet direct worden ingezet en is vastgelegd als tekst”, zegt François-Régis Chaumartin, de oprichter van Proxem. ”Met Dassault Systèmes ontwikkelen wij een gelaagde kennisgrafiek van de hele branche.” 

 

Ongeëvenaarde samenwerking met datamodellen

Door AI en simulatie-oplossingen te combineren kunnen gebruikers van het 3DExperience-platform meer uit hun data halen. Dit opent de deur tot een complete virtuele twin-ervaring voor ongeëvenaarde samenwerkingsmogelijkheden en eenvoudige planning over de gehele organisatie. Het zorgt voor betere datarepresentatie en automatisering van onder meer eisen en regelgeving, feedback van klanten en kwaliteitsindicatoren, onderzoeken en testresultaten. 

“AI heeft een effectief en stabiel representatiemodel nodig voor schaalbaarheid en repliceerbaarheid”, zegt Florence Hu-Aubigny, Executive Vice President, Research & Development, Dassault Systèmes. “De krachtige AI-gedreven semantische interpretatie en automatisering van data van Proxem bieden nieuwe mogelijkheden voor de klanten die het 3DExperience-platform inzetten. Ze verbinden consumenten, patiënten en burgers door inzichten en ervaringen weer te geven en af te zetten tegenover de verwachtingen, terwijl innovators worden uitgerust met contextuele en verzamelde kennis en know-how. De virtuele twin-beleving op het 3DExperience-platform tilt AI naar een hoger plan met meer informatie en controle over nieuwe gebieden. Bedrijven verbeteren zo het ontwerp en de kwaliteit van hun producten, waardoor ze beter concurreren in hun markten.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden