26 juni 2019 - 3 min leestijd

Dassault Systèmes investeert in BioSerenity

Dassault Systèmes is de belangrijkste deelnemer in een investeringsronde voor de start-up BioSerenity. Het gaat om een investeringsronde ter waarde van 65 miljoen euro. BioSerenity ontwikkelt efficiënte zorgoplossingen waaronder textiel dat is voorzien van sensoren. Via online diensten kunnen de meetgegevens worden geanalyseerd en worden patiënten bij chronische aandoeningen gediagnosticeerd en gemonitord.

De investering zal onder andere worden gebruikt voor het verder ontwikkelen van de oplossingen van de start-up. Het bedrijf wil tevens nieuwe toepassingsgebieden ontwikkelen, naast de hart-, neurologische en slaapaandoeningen waar tot nu toe de focus op lag. Ook wil BioSerenity zijn internationale activiteiten verder uitbreiden. De start-up wil verder nieuwe oplossingen voor zorg-op-afstand ontwikkelen.

Drie andere bestaande investeerders, te weten BPI, Idinvest en LBO, hebben eveneens deelgenomen aan de nieuwe investeringsronde. Dassault Systèmes behoudt een zetel in de raad van bestuur van BioSerenity.

 

3DExperience Lab

BioSerenity is opgericht in oktober 2014 en is gevestigd in Parijs. De start-up maakte al langere tijd deel uit van het zogeheten 3DExperience Lab, een door Dassault Systèmes gestart ontwikkelingsprogramma voor nieuwe en disruptieve projecten. Het bedrijf ontwikkelt draagbare medische apparaten en digitale point of care-oplossingen die gebruik maken van innovaties op het gebied van textiel in combinatie met artificial intelligence. Ook richt de start-up zich op elektronische diensten waarmee de patiënt zelf op basis van Internet of Things- en cloud-technologieën meet- en monitoringsgegevens kan genereren.

 

Realtime gegevens voor diagnose en behandeling

Het bedrijf biedt ziekenhuizen en zorginstellingen inmiddels een reeks van volledig operationele zorgdiensten. Ook werkt het bedrijf samen met farmaceutische firma’s voor het ontwikkelen van kant-en-klare oplossingen voor het stellen van diagnoses. Hiermee kunnen zorginstellingen hun kosten verlagen, ontvangen patiënten eerder een correcte diagnose en kunnen behandelingen op basis van realtime klinische en andere gegevens worden aangeboden. 

“In de zorg zien we een snelle groei van het gebruik van via internet ontsloten medische apparaten die in staat zijn data van patiënten te verzamelen. Daarmee zijn patiënten beter en sneller te helpen. De medische gemeenschap kan daardoor werken met nieuwe en betere hulpmiddelen voor het stellen van diagnoses en het behandelen van aandoeningen. Hierdoor ontwikkelt de markt zich steeds meer in de richting van resultaatgerichte behandelingen”, stelt Claire Biot, Vice President Life Sciences Industry bij Dassault Systèmes. “Dit is precies de trend waarop BioSerenity inspeelt. Dassault Systèmes investeert al jaren in een platform dat zowel compleet is en op samenwerking is gericht. De innovatie in de life sciences-sector kan hierdoor worden gestimuleerd en versneld.”

“Met deze investering kunnen we niet alleen verder groeien, maar versterken we tevens onze relatie met Dassault Systèmes”, zegt Pierre-Yves Frouin, President van BioSernity. “Dassault Systèmes is al jaren een belangrijke voorvechter van innovatie in de gezondheidszorg.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden